Update coronavirus (20 maart)

Beste Dossers,

Het is momenteel een vreemde tijd. Ons dagelijks leven wordt beheerst door het Coronavirus qua werk, school en vrije tijd. Een klein onderdeeltje van deze vrije tijd betreft het korfballen. Voor velen van ons een mooie en sportieve invulling van die vrije tijd.

Via dit bericht willen wij jullie als bestuur informeren over enkele zaken. Het is best een beetje onwerkelijk om in deze tijd een korfbalvereniging te besturen, maar van de andere kant is het juist nu belangrijk om in een tijd van social distance, toch juist de sociale contacten te blijven onderhouden. Dat kan wel niet meer door fysieke bijeenkomsten, maar houdt wel contact met elkaar via bellen, appen of alle andere middelen die ons ter beschikking staan! Laten we hier als DOS-leden samen sterk staan!

Gevolgen DOS

Als DOS volgen wij uiteraard de adviezen van het RIVM en de kabinetsbesluiten. Dat betekent dat er tot 6 april 2020 geen trainingen zijn en ook alle andere activiteiten zijn afgelast. Concreet houdt dit in dat er geen klaverjassen is op 27 maart en de pizza avond van 30 maart wordt verschoven naar een nieuwe datum. We hopen jullie na 6 april hierover te kunnen informeren.

Beslissingen KNKV voor de competitie

zaalcompetitie

Het KNKV heeft besloten dat de huidige zaalcompetitie niet wordt uitgespeeld. Voor het breedtekorfbal geldt dat alle wedstrijden vervallen en de competitie als niet gespeeld wordt beschouwd.

Voor het wedstrijdkorfbal (dus voor DOS 1,2 en 3) geldt dat de laatste drie speelronden zijn afgelast. Het KNKV zou uiterlijk 20 maart met een beslissing komen hoe de eindrangschikking wordt bepaald, maar heeft deze termijn inmiddels opgerekt tot 6 april. We kunnen daar nu dus helaas nog geen duidelijkheid over geven.

veldcompetitie

De start van de veldcompetitie staat gepland voor zaterdag 18 april. Vooralsnog houdt het KNKV deze datum aan. Het KNKV komt uiterlijk op 6 april met een nader bericht of deze datum gehandhaafd blijft.

Besluit gemeente

De gemeente heeft in een noodverordening besloten dat het verboden is het korfbalveld tot nader orde te gebruiken. Dit geldt voor iedereen. Het korfbalveld is dus voor iedereen verboden terrein!

Tot slot

Voor updates is het advies om onze website of social media kanalen te volgen. Als bestuur blijven wij jullie op deze wijze informeren.

We kijken allemaal uit naar de dag dat het bericht komt dat het virus is bestreden en we met zijn allen weer een balletje mogen gooien!

Pas de komende tijd goed op jezelf en je omgeving. Houdt de richtlijnen van het RIVM in acht. Zij zijn er niet voor niets!

 

Bestuur c.k.v. D.O.S.