Belangrijke overwinning DOS

In de wedstrijd tegen de naamsgenoot uit Kampen, was DOS over de gehele wedstrijd de beter korfballende ploeg. DOS won dan ook verdiend in een boeiend duel.

 De omstandigheden op het veld in Westbroek waren prima, weinig wind, droog en een waterig zonnetje. Niet de thuisploeg, maar de gasten uit Kampen pakten het initiatief vanaf het eerste fluitsignaal. Met een 0-1 en 1-2 voorsprong kwam dit ook tot uiting in de stand. De Kampenaren spelen met heel veel inzet en energie en schuwen de fysieke duels niet. Doordat de scheidsrechter veel toe liet, ontspon zich een boeiend schouwspel, zonder dat er sprake was van hoogstaand korfbal.

DOS heeft voldoende korfballend vermogen in huis en al snel in de wedstrijd lag het initiatief weer bij de thuisploeg. DOS scoorde vier doelpunten op rij en werkte zo de achterstand snel weg. De 5-2 tussenstand werd uitgebreid en via 9-4 kwam een 10-6 voorsprong op het scorebord halverwege de wedstrijd.

De tweede helft vond DOS minder goed de korf en maakte zij het zich net als vorige week onnodig moeilijk. In eerste instantie leek er nog weinig aan de hand. DOS schoot weliswaar minder zuiver dan voor rust, maar vergrootte toch de voorsprong naar 14-9. Daarop volgden tien minuten waarin de Westbroekers niet scoorden en kwamen de Kampenaren bij 14-13 nog akelig dichtbij. Net op tijd was DOS weer bij de les om met twee doelpunten de 16-13 zege veilig te stellen.

Door de winst blijft DOS op de derde plek. De volgende wedstrijd is tegen nummer twee en heeft DOS de mogelijkheid om bij winst naar de tweede plek te stijgen. Als DOS een uur lang een hoog niveau kan halen, dan liggen er zeker kansen.

Tegenstander in deze wedstrijd is Wit Blauw. DOS start zaterdag de laatste thuiswedstrijd voor de zaal om 16.30 uur.

Doelpuntenmakers: Robin de Rooij 4, Mathijs de Rooij 4, Bas de Jong 4, Tim Nap 3 en Lisanne Groot 1.