DOS als koploper de zaal in

Zaterdag bij de laatste wedstrijd op het veld was het herfst in Groningen. Beide teams trokken zich hier niets van aan en legden een goede en aantrekkelijke wedstrijd op de mat.

 Zuiver schietend DOS

Het eerste wapenfeit was voor thuisploeg Nic. De 1-0 was ook het enige moment in de wedstrijd dat zij op voorsprong stonden. DOS had veel zelfvertrouwen geput uit de overwinning vorige week. Dat straalde het team ook uit en kwam mede tot uitdrukking in een hoog schotpercentage van meer dan 30%. Nic speelde zeker niet slecht, maar was kansloos tegen zoveel scoringsvermogen. Het lukte de thuisploeg niet om de schutters van DOS goed uit te schakelen.

DOS zat goed in de wedstrijd. Ook door een curieuze gele kaart raakten zij gelukkig niet van streek. De Westbroekers bleven rustig zoeken naar de goede mogelijkheid en belangrijk: zij bleven doelpunten maken. Halverwege was de stand 10-13.

De tweede helft gaf eenzelfde beeld als voor rust. Nic bleef tegen een achterstand aankijken die steeds iets groter werd. Bij 13-19 kende DOS haar grootste voorsprong. In het slot van de wedstrijd gingen de DOS-spelers wat slordiger om met de verdedigende taken. Een echte monsterscore bleef zodoende uit, maar met de 21-25 einduitslag werd tevreden de bijna twee uur durende reis richting Westbroek aangevat. De tevredenheid werd nog groter toen bij thuiskomst bleek dat medekoploper Unitas zich voor de tweede maal dit seizoen had verslikt in OWK. DOS heeft nu een punt voorsprong op SKF en twee op Unitas en gaat met een goed gevoel de zaalcompetitie in.

DOS gaat zich nu voorbereiden op de zaalcompetitie die start op zaterdag 24 november met een thuiswedstrijd tegen KVA uit Amstelveen.

Doelpuntenmakers: Robin de Rooij 7, Mathijs de Rooij 6, Tim Nap 5, Bas de Jong 2, Amber de Jong 2, Linda Nap 2 en Lisa Rademakers 1.