DOS als nummer één door naar playoffs

Door de winst zaterdagavond tegen SKF gaat DOS als koploper de playoffs wedstrijden in. De tegenstander in de dubbele wedstrijden op 9 en 16 april wordt of het Nijverdalse NKC ’51 of het wordt een derby tegen TZ. Komend weekend valt daar de beslissing.

DOS en SKF waren beiden al zeker van de playoffs. Het ging zaterdag enkel nog om de koppositie. DOS dat thuis al met negen doelpunten verschil had gewonnen, kon zelfs tegen een kleine nederlaag aanlopen om koploper te blijven. Maar al snel bleek dat de Westbroekers andere plannen hadden. In een wat rommelige openingsfase was het toch DOS dat direct het initiatief pakte. Halverwege de eerste helft was de wedstrijd eigenlijk al beslist bij een 2-10 tussenstand. SKF was wederom onmachtig tegenover de Westbroekse power.

Met de 6-14 ruststand was er nog een steeds een verschil van 8 doelpunten. Halverwege de 2e helft kende DOS bij 10-19 de grootste voorsprong. Het laatste deel van de wedstrijd zakte de concentratie van de DOS spelers wat weg en kon SKF een wat dragelijker eindstand van 17-21 op het scorebord brengen.
DOS speelde een goede degelijke wedstrijd. Richting de playoffs is er nog ruimte op de puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten, om zo goed aan de start te verschijnen.

Volgende week speelt DOS een inhaal duel in Kampen tegen DOS Kampen. De wedstrijd is enkel voor de statistieken interessant, want de ranglijst in de poule staat al definitief vast.

Doelpuntenmakers: Robin de Rooij 6, Linda Nap 4, Tim Nap 3, Amber de Jong 3, Jeroen Groot 2, Mathijs de Rooij, Marloes van Ettikhoven en Eline Geurtsen allen 1.