DOS beloont zich onvoldoende voor goede spel

De laatste thuiswedstrijd in de ultra korte veldcompetitie leverde een winst op voor DOS. Door de bijzondere promotie/degradatieregeling van het KNKV was het helaas net niet voldoende voor klasse behoud.

Tegenstander Spirit is de afgelopen seizoenen geheel vernieuwd. Na het stoppen van onder andere de gebroeders Schattenberg timmert de ploeg uit Voorthuizen nu aan de weg met wat meer fysiek korfbal. In de wedstrijd zaterdag leidde dit geregeld tot wat irritatie binnen de lijnen, waarbij het niet hielp dat de beide scheidsrechters elkaar nog al eens ‘overruleden” bij een beslissing.

Aan DOS de opdracht om vooral van eigen kracht uit te gaan om zo de overwinning met meer dan drie doelpunten verschil binnen te halen. Het initiatief lag ook direct bij de thuisploeg. Het enige moment dat Spirit op voorsprong kwam was bij de 0-1, daarna was het steeds DOS dat aan de leiding ging. Halverwege lag bij DOS bij een 9-6 ruststand prima op koers naar een mooie overwinning.

In de tweede helft bouwde DOS rustig verder aan de voorsprong en bij 12-8 was het benodigde verschil van vier doelpunten gemaakt. Helaas lukte het DOS niet om deze voorsprong verder uit te bouwen. Mogelijkheden waren er voldoende, maar strafworpen en kansen in de korfzone werden niet afgerond. DOS benutte zo het overwicht in het veld niet en vergat zichzelf te belonen voor het goede spel.

Halverwege de 2e helft bij een 13-9 stand was de voorsprong nog steeds voldoende, maar op dat moment haperde de scoringsmachine in het tweede aanvalsvak. Uiteindelijk profiteerde Spirit van de doelpuntloze periode van tien minuten en verkleinde de marge naar nog maar 1 doelpunt verschil. DOS wist zich nog éénmaal te herpakken en bracht de marge weer op 3 punten verschil. Nog één doelpunt erbij was voldoende. DOS moest in de laatste minuten steeds meer risico’s nemen, maar een doelpunt aan de zijde van Spirit brak de Westbroekers. De 16-15 overwinning was niet voldoende voor DOS, zodat de ploeg die verloor uiteindelijk toch met lachende gezichten uit Westbroek vertrok.

DOS gaat zich de komende weken voorbereiden op de zaalcompetitie in de Hoofdklasse, die op zaterdag 11 november start met een thuiswedstrijd tegen Nic uit Groningen.

Doelpuntenmakers: Robin de Rooij 6, Linda Nap 3, Jeffrey Vlietstra 3, Tim Nap 2, Mathijs de Rooij en Marloes van Ettikhoven ieder 1.

Foto: Marco Spelten.