DOS denkt goede zaken te doen en wint 9-7

DOS moet de laatste twee wedstrijden eigenlijk gewoon winnen om daarmee een extra promotie wedstrijd naar de Ereklasse te ontlopen. Daarbij is men wel deels afhankelijk van de uitslagen bij de wedstrijden van Sporting Delta en FIKS.

Afgelopen zaterdag kwam de nummer 2 Deetos/Snel op bezoek in het zonovergoten en warme Westbroek. Bij de uitwedstrijd was DOS kansloos ten ondergegaan met 20-14.

Ondanks dat dit best wel een actief potje was, hadden beide teams meer dan erg veel last van de warmte. Ballen die werden geschoten, leken wel loden sloopkogels en raakten nauwelijks de korf. Hierdoor ging men de rust in met een 2-2 tussenstand.

In de 2e helft lijkt DOS toch nog voor de winst te gaan. Voor Deetos/Snel viel er al niets meer te halen en was een 2e plek het hoogst haalbare. Maar voor DOS is elk punt vanaf nu belangrijk.

Ondanks dat het team uit Westbroek de hele wedstrijd met een voorsprong speelt kan men niet uitlopen op het team van Deetos/Snel. Vlak voor tijd zijn het de afzwaaiende Bob Gerritsen en de uitstekend spelende invalkracht Frank Dijkstra die 8-6 en 9-6 binnen schieten. Het lijkt er dan op, dat de oranje hemden van DOS zich op de valreep veilig spelen en de extra wedstrijd gaan ontlopen. Maar helaas komt dan het bericht dat Sporting Delta de wedstrijd tegen Fiks ook winnend heeft afgesloten en zo hebben de laatste speelronde nog maar liefst drie teams kans op een extra potje. Voor DOS geldt aanstaande zaterdag in Pijnacker, tegen Avanti dat al gepromoveerd is, maar één ding en dat is winnen!

Doelpuntenmakers: Bob Gerritsen 3, Frank Dijkstra 3, Robin de Rooij 1, Matthijs de Rooij 1, Floyd van Keulen 1.