DOS hervat competitie en wint van GKV.

Na een iets wat langere winterstop dan normaal vervolgde DOS de competitie afgelopen zaterdag thuis tegen de nummer 3: GKV/Enomics uit Gorinchem. DOS hoopt de ongeslagen reeks voort te zetten tegen een team met, een voor coach Maarten van Brenk, zeer bekende collega trainer. Bart Drost, sinds dit seizoen hoofdcoach van GKV speelde jaren lang samen met van Brenk in het 1ste van TZ in Maartensdijk. Een mooi weerzien van twee korfbalfanaten.

Het team van GKV startte fel en fanatiek en overliep het team van DOS in de beginfase. Na wat tactische aanpassingen bij 0-3 door coach Van Brenk, ging het stukken beter draaien bij de oranje hemden uit Westbroek. DOS herpakte zich en de achterstand werd omgebogen naar een 6-4 voorsprong. Deze voorsprong gaf DOS de rest van de wedstrijd niet meer uit handen.

In de laatste fase van de wedstrijd zat het publiek nog wel op het puntje van de houten banken. GKV zette alles op alles om de 19-16 achterstand in de laatste twee minuten nog weg te werken. Maar DOS liet het niet verder komen dan 19-18. DOS blijft door het resultaat nog steeds ongeslagen en stijgt naar een tweede plaats in de poule.

Doelpuntenmakers: Linda Nap 4, Jeroen Groot 4, Bob Gerritsen 4, Robin de Rooij 2, Annick Stokhof 2 en Tim Nap 2

Volgende week gaat DOS op bezoek in Barneveld bij ODIK dat eveneens zaterdag won. De wedstrijd in de Veluwehal begint om 18.45 uur.