DOS klimt naar 4e plek door winst op concurrent SDO

DOS Westbroek deed afgelopen zaterdag goede zaken door, met goed korfbal, te winnen van naaste concurrent SDO uit Kamerik. Hierdoor is het team van coaches Hazendonk en Mahadew Missier op geklommen naar een 4e plek. Maar het blijft spannend, wie van de  nummers 4 t/m 7 samen met NIC afscheid moet nemen van de hoofdklasse.

DOS werd in Kamerik welkom geheten in de  overvolle en meer dan enthousiast gevulde sporthal die omgedoopt was tot “Fort Oranje”, om aan te treden tegen de “Oranje Superboeren” uit Kamerik.

DOS dat dit keer in het zwart speelde, begon strijdbaar en was van af het eerste moment de betere partij. Thuis was het team uit Westbroek tegen SDO nog de bietenbrug op gegaan door niet of nauwelijks te scoren in de 2e speelhelft. Maar dat zat er deze avond niet in. Ondanks dat beide partijen wat zenuwachtig begonnen en uitstekend liepen te verdedigen, kwam het team uit Westbroek al vlot op een 1-5 voorsprong. Daarna leek het even op een Status Quo, want er werd vervolgens 12 minuten door beide teams niet gescoord. DOS ging met een voorsprong van 3-7 de kleedkamers in en kwam er ook weer flitsend uit.

Men liep vervolgens snel uit naar een 6-14 voorsprong en sloot de wedstrijd na een voortreffelijke 2e helft met een 9-19 winst af. De Oranje Superboeren kwamen deze avond niet uit Kamerik maar uit Westbroek.

DOS is nu twee weken vrij vanwege de voorjaarsvakantie en hervat de competitie weer op zaterdag 2 maart met een thuiswedstrijd tegen NKC’51. De wedstrijd in de Vierstee start om 20.05 uur.

Doelpuntenmakers: Jeffrey Vlietstra 4, Robin de Rooij 4, Lisa Rademakers 4, Tim Nap 3, Linda Nap 2, Floyd van Keulen 1, Marloes van Ettikhoven 1.