DOS knokt zich naar eerste zege in Hoofdklasse

DOS speelde afgelopen zaterdag haar eerste zaalwedstrijd in de Hoofdklasse B en sloot deze winnend af.

Men moest op bezoek bij het, ook in het oranje spelende Pernix in Leiden. DOS speelde daarom in de zwarte reservetenues. Voor de coaches van Brenk/v.d. Vaart van DOS was het, na de stroeve aanloop richting de zaal competitie, toch even afwachten hoe het team er voor staat. De hoop en verwachting is toch om deze competitie bij de eerste 4 te gaan eindigen.

Een goed begin is het halve werk. Maar DOS startte erg onrustig. Het was weer wennen aan de schotklok maar ook veel passes komen niet aan, afvangballen worden onnodig verloren en ook de schotkansen worden niet benut.
Het zeer jonge team van Pernix vliegt er wel in en loopt al snel en verdiend uit naar een 7-3 voorsprong. DOS weet de achterstand bij de rust terug te brengen tot 10-7. Er zullen in de rust toch wat harde woorden moeten vallen om alle neuzen weer de zelfde kant op te krijgen.

Bij de start van de 2e helft van DOS was dit nog niet direct zichtbaar. Het bleef in eerste instantie zwak en onrustig en DOS krijgt er direct 3 om de oren.
Coach Van Brenk doet dan een paar omzettingen en dan lijkt het kwartje toch te vallen. De ballen vallen er nu wel in. DOS weet knap de achterstand vlak voor het eindsignaal, om te buigen naar een 15-16 voorsprong. Pernix heeft in de eerste helft te veel gegeven en komt er in de 2e speelhelft na een goede start verder niet meer aan te pas. DOS boekt een knappe maar zuinige 16-17 zege.

Volgende week heeft DOS een thuiswedstrijd in de Vierstee in Maartensdijk. Om 19.55 uur ontvangt DOS dan Nieuwerkerk.

Doelpuntenmakers: Robin de Rooij 5, Jeroen Groot 3, Tim Nap 2, Annick Stokhof 2, Linda Nap 2, Bob Gerritsen 2 en Mathijs de Rooij 1.

foto: Willem Zwanenburg