DOS komt met de schrik vrij in Nijverdal

Met nog 2 wedstrijden op het programma kon DOS voor het eerst in haar bestaan promoveren naar de Hoofdklasse zaalkorfbal. Hiervoor moet DOS, in 2 play-off wedstrijden, af zien te rekenen met de nr. 2 uit de andere poule: NKC’51 uit Nijverdal. DOS was twee weken geleden, als ongeslagen koploper, al zeker van plaatsing.

Gevolgd door een grote supportersschare werd er voor de eerste wedstrijd afgereisd naar Nijverdal. Op papier was het Oranjeteam uit Westbroek favoriet, maar omdat het voor het eerst in dit seizoen ook echt ergens om lijkt te gaan, zijn er toch zichtbare zenuwen. Daarnaast kon coach Van Brenk deze wedstrijd niet beschikken over Jeroen Groot en Eline Geurtsen niet die fit genoeg waren voor een basisplaats.
Een gedreven NKC zet DOS vanaf het begin al direct onder druk. DOS wist zich hier de eerste 5 minuten nog wel onderuit te vechten. Maar door slordig spel en veel persoonlijke fouten verloren ze al vroeg de grip in de wedstrijd. NKC is in deze periode veel bewegelijker en heeft een stunt in het verschiet.
Na 20 minuten kijkt het altijd zo zelfverzekerde DOS zowaar tegen een 9-2 achterstand aan.

Je hebt ook in een top seizoen wel en keer een off-day. Maar om die nu juist tijdens de play-off te hebben, dat is niet fijn. DOS weet de stand nog een beetje dragelijk te maken. Maar gaat toch met een achterstand van 10-5 de rust in.

Coach van Brenk zal alles uit de kast moeten halen om alle neuzen weer de zelfde kant op te krijgen. In de rust is hij er van overtuigd, dat als iedereen de rust behoudt en in zijn rol blijft, deze wedstrijd toch nog met winst kan worden afgesloten.
DOS weet zich inderdaad in de tweede speelhelft redelijk te herpakken. En van een 10-5 achterstand wordt de stand omgedraaid naar een 10-12 voorsprong. Het ook niet beste schotpercentage van NKC (NKC weet in de 2e speelhelft maar 1 keer te scoren) speelt hier ook in mee.
En zo weet DOS toch deze eerste play-off wedstrijd met een kleine winst van 11-14 af te sluiten.

Zaterdagavond 16 april om 19:30 uur is de return van de play-off wedstrijden in de Sporthal de Vierstee in Maartensdijk. DOS zal dan voor het thuispubliek een goede prestatie willen neerzetten om zo een historische promotie naar de Hoofdklasse te bereiken!

Doelpuntenmakers: Tim Nap 4, Robin de Rooij 3, Bob Gerritsen 2, Marloes van Ettikhoven 2, Linda Nap 1, Annick Stokhof 1 en Mathijs de Rooij 1.