DOS komt over gehele wedstrijd net te kort.

Op de dag na Koningsdag was het de vraag of Oranje boven (DOS) of Oranje onder (TZ) de winst zou pakken. Uiteindelijk waren het de oranje broeken uit Maartensdijk die van de oranje hemden uit Westbroek wisten te winnen.

Waar DOS de laatste twee wedstrijden verloor, wist TZ beide duels wel te winnen. In het begin van de wedstrijd was ook goed te zien dat zij met meer zelfvertrouwen speelden dan de thuisclub. DOS begon een beetje lauw aan de wedstrijd. TZ, met een sterke rebound, kon in aanvallend opzicht blijven herhalen. Halverwege de eerste helft keek DOS tegen een 3-8 achterstand aan.
Richting de rust kreeg de thuisclub wat meer grip op het spel van TZ en konden zij de achterstand wat verkleinen. Halverwege stond een 7-10 stand op het scorebord.

Na rust was de eerste goal nog voor TZ, maar DOS had nieuwe energie getankt in de kleedkamer. De thuisclub knokte zich fantastisch terug van een 7-11 achterstand naar een 12-11 voorsprong. Vanaf dat moment was het weer een echte wedstrijd, waarbij DOS de boventoon voerde. Bij 16-15 stonden de Westbroekers nog steeds voor. TZ plaatste op dat moment enkele tactische wissels die het tij wisten te keren. Bij 17-18 leek DOS weer langszij te komen, maar was het toch het meer ervaren TZ dat op het beslissende moment scoorde en de wedstrijd besliste. DOS verloor uiteindelijk met 17-20.
Over de gehele wedstrijd gezien een terechte uitslag. De mentale weerbaarheid van DOS is het hele seizoen al groot evenals de inzet. Het gebrek aan ervaring doet de Westbroekers op beslissende momenten in de wedstrijd vaak de das om, zo ook afgelopen zaterdag.

Volgende week speelt DOS tegen Oranje Wit in Dordrecht. Beide teams staan op de onderste plaats met evenwel punten. In de wedstrijd die om 15.30 uur start wordt beslist wie er een plekje gaat stijgen.

Doelpuntenmakers: Tim Nap 6, Jeroen Groot 6, Linda Nap 2, Anouk van Brenk 1, Mathijs de Rooij 1 en Robin de Rooij 1.