DOS koploper na gelijkspel in Ermelo

DOS speelde zaterdag niet haar beste wedstrijd tot nog toe in deze competitie. Toch bleek behaalde punt in het gelijke spel tegen Dindoa wel voldoende om voor het eerst alleen aan kop van de ranglijst te staan.

Waren er verzachtende omstandigheden voor de slechte vertoning? Vast wel, maar verliezers hebben altijd een excuus luidt een bekende uitspraak van een ex-bondscoach. En zo is het ook, want de echte oorzaak van het matige spel moeten de Westbroekers vooral bij zichzelf zoeken. Teveel spelers hadden een off-day en het leek wel of zij pap in de benen hadden. Het spel was traag en voorspelbaar met passfouten tot gevolg. Kansen werden onvoldoende gecreëerd en verdedigend was het ook niet altijd solide. Ondanks dat was DOS de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en had steeds een voorsprong in de wedstrijd. Alleen liet het Dindoa steeds terugkomen en vergat het de wedstijd op slot te gooien. Halverwege had DOS een kleine voorsprong van 7-8.

Na rust kende DOS een betere periode en pakte een 7-11 voorsprong. De wedstrijd leek beslist, maar DOS kon niet doorpakken en scoorde meer dan een kwartier niet meer. Het gaf zo Dindoa de kans om gelijk te komen. Met de 11-12 enkele minuten voor tijd dacht DOS toch nog met de volle winst naar huis te gaan, maar een makkelijk gegeven strafworp in de slotseconden werd dankbaar door de thuisploeg benut. Een teleurstellend resultaat voor DOS dat het naliet het verschil in kwaliteit tussen beide teams in de uitslag te vertalen. En dat kan men alleen zichzelf aanrekenen.

Volgende week speelt DOS om 15.30 uur thuis in Westbroek de topper tegen KVA dat verrassend thuis verloor en daardoor één punt achterstand heeft.

foto: Korfbalfoto.nl

Doelpuntenmakers: Robin de Rooij 3, Mathijs de Rooij 3, Eline Geurtsen 2, Bob Gerritsen 2, Marloes van Ettikhoven 1 en Tim Nap 1.