DOS krijgt koploper bijna op de knieën

Om titelkandidaat HKC van een derde overwinning op rij af te houden, wist DOS  dat het als team een uur lang scherp en geconcentreerd moest spelen. DOS was het grootste deel van de wedstrijd de bovenliggende ploeg, maar uiteindelijk gaf de sterkte van de reservebank de doorslag.

 De gehele eerste helft lag het initiatief bij DOS. Na de snelle 2-0 voorsprong probeerde DOS de voorsprong verder uit te bouwen, wat helaas niet lukte. Bij 3-3 was het weer gelijk. Met veel inzet en durf pakte DOS wel steeds een voorsprong. Invaller Paul Paradies was één van de spelers wiens tegenstander vorig seizoen nog speelminuten maakte in de Korfballeague, maar hij deed zeker niet onder voor hem. En dat gold voor alle Dossers. DOS dwong HKC om steeds in de achtervolging te gaan, iets wat de ploeg dit seizoen nog niet had meegemaakt.

Na de 8-6 ruststand, scoorde HKC snel tweemaal. DOS counterde even snel weer met twee goals en gaf direct een signaal dat zij toch echt de punten in Westbroek wilde houden. HKC raakte wat geïrriteerd dat het maar niet lukte om de tegenstander van zich af te schudden. Halverwege de tweede helft bij 11-9 voor DOS, begonnen beide coaches te wisselen. Bij DOS had dit helaas niet het beoogde effect, maar HKC bezit een hele sterke reservebank. De wisselspelers van de gasten scoorden vier keer op rij. Bij 11-13 scoorde DOS nog wel de 12-13, maar met twee doelpunten sloeg HKC het beslissende gat in de wedstrijd.  DOS probeerde het nog wel, maar helaas lukte het niet meer op de achterstand nog weg te werken. Ondanks de 14-17 nederlaag kan DOS terugkijken op een sterke wedstrijd tegen de nog ongeslagen koploper.

Aanstaande zaterdag hoeft DOS niet ver te reizen voor de streekderby tegen TZ in Maartensdijk. De wedstrijd begint om 16.00 uur.

Doelpuntenmakers: Robin de Rooij 6, Mathijs de Rooij 4, Linda Nap 2 en Paul Paradies 2