DOS krijgt niet wat het verdient

Koploper HKC had een bus vol supporters uit Hardinxveld meegenomen. Samen met de Westbroekse aanhang zorgden zij voor volle tribunes in De Vierstee.

 Het voorgerecht was om van te smullen. DOS 2 kwam na een 6-12 achterstand bij rust tegen HKC 2 helemaal terug in de wedstrijd. In de laatste minuut kwam DOS bij 20-19 voor het eerst op voorsprong en pakte zo de twee punten. Op basis van de tweede helft verdiend, maar gezien de  hele wedstrijd was een gelijke stand rechtvaardiger.

Hoe zou het DOS 1 vergaan? In de uitwedstrijd was er een duidelijke 29-18 nederlaag, maar DOS had na twee goede overwinningen er wel vertrouwen in. Na vijf minuten stond er een 1-0 voorsprong voor DOS op het scorebord. Na de 2-0 vergrootte DOS de voorsprong naar 6-3 wat het signaal was voor HKC om een time out te nemen. De koploper zat duidelijk niet lekker in de wedstrijd en dat was vooral te danken aan de Westbroekse verdediging. De Westbroekse aanval had aan de andere kant ook moeite om onder de druk van de verdediging van HKC uit te komen. Beide teams gingen regelmatig door de schotklok heen, wat toch niet al te vaak voorkomt. Zo was het wellicht minder spectaculair als kijkspel, maar vanuit verdedigend oogpunt bezien speelden beide teams een hele goeie wedstrijd.

Richting het rustsignaal was het bij 7-8 HKC dat voor de eerste maal een voorsprong pakte, maar was het toch DOS dat met een 10-9 voorsprong de kleedkamers opzicht.

De tweede helft waren de doelpunten nog schaarser dan voor rust. Het werd een meeslepend duel. De scheidsrechter -wiens assistent eerder op de dag geblesseerd was geraakt- kwam ogen te kort, maar volbracht zijn taak naar behoren. Bij 13-12 was er een periode van ruim tien minuten waarin niet werd gescoord. Wissels aan beide kanten moesten het scoren weer vlot trekken. Bij HKC lukte dat net iets beter dan bij DOS en uiteindelijk kwam tegen het einde van de wedstrijd HKC voor de tweede maal op voorsprong. Helaas lukte het DOS niet meer de 15-16 achterstand in de laatste twee minuten nog goed te maken. Zo kreeg DOS niet wat het verdiende, want net zoals bij de wedstrijd van de reserve teams was ook hier een puntendeling rechtvaardiger.

DOS is nu twee weken vrij en speelt op zaterdag 2 maart een uitwedstrijd tegen Wit Blauw in Kampen.

Doelpuntenmakers: Mathijs de Rooij 4, Robin de Rooij 3, Jeroen Groot 3, Bas de Jong 2, Tim Nap 1, Leslie Barneveld 1 en Linda Nap 1.