DOS laat HKC rillen 13-13

Met nog drie pittige wedstrijden voor de boeg, meldde DOS zich in Hardinxveld Giessendam, om daar de kampioenswedstrijd van en tegen koploper HKC te spelen.

Maar dan moest er wel gewonnen worden door HKC anders kan er pas volgende week feest gevierd worden in het oudste dorp van de Alblasserwaard. Maar ook voor DOS valt er nog steeds wat te halen en wil punten pakken, om een eventule nacompetitie te ontlopen.

DOS en HKC zijn wel twee ploegen die elkaar liggen, wat ook bleek bij de thuiswedstrijd die eindigde in een gelijkspel. De publieke belangstelling ging er, op deze mooie zomerse dag, daarom ook maar eens goed voor zitten.

DOS, met een aangepaste opstelling, startte gedreven en eindelijk leek de spirit weer een beetje terug te zijn. In een spannende eerste speelheft waren beide teams erg aan elkaar gewaagd. Het was dan ook zonde dat vlak voor rust HKC uit liep naar een 10-7 voorsprong.

Ook direct na de rust was het twee keer raak voor HKC. Maar DOS herpakte zich, en HKC zag de bui al hangen. Via 12-7 werd het 13-9. Daarna ging DOS door en binnen de kortste tijd was DOS langszij gekomen. De laatste minuten werd er niet meer gescoord en eindigde de wedstrijd met 13-13. Het ene punt was voor HKC onvoldoende voor het kampioenschap, dat minimaal nog een week werd uitgesteld.

Aanstaande zaterdag 10 juni speelt DOS de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Deetos. De aanvang is om 15.30 uur.