DOS laat na rust winstmogelijkheden liggen.

In een lome voorjaarszon in Westbroek ging DOS voluit tegen de nummer twee van de ranglijst TOP uit Arnemuiden. DOS streed voor wat het waard was maar stond uiteindelijk toch met lege handen.

DOS begon goed aan de wedstrijd tegen de Zeeuwen. Het initiatief lag steeds bij de thuisploeg en TOP moest in de achtervolging. De thuisploeg was scherper dan de tegenstander maar vergat echt afstand te nemen. Verder dan een tweepunten voorsprong kwam DOS niet. TOP drijft op een sterk dameskwartet. Ook deze wedstrijd had DOS erg veel moeite om als team dit goed onder controle te brengen.

Na de 10-9 ruststand zat het de tweede helft allemaal niet mee bij de thuisclub. DOS scoorde weliswaar als eerste na de hervatting maar hierna keurde de scheidsrechter onterecht een doelpunt af, werden er twee strafworpen gemist en hadden de wissels niet het gewenste effect. Tel daarbij op dat het tweede aanvalsvak niet mee scoorde en je hebt voldoende ingrediënten voor een nederlaag. Toch gaf DOS zich niet gewonnen en dat is een groot compliment voor het team. Na de 11-9 voorsprong kwam DOS achter met 12-16. Het was knap dat DOS terugkwam tot 17-17, maar twee snelle goals van TOP beslisten de wedstrijd. DOS verloor uiteindelijk met 17-20 in een wedstrijd waarin zeker winstmogelijkheden aanwezig waren.

DOS heeft nu de nummers 1 en 2 van de ranglijst gehad. Het spel biedt voldoende aanknopingspunten om in de komende wedstrijden nog punten te pakken, zodat DOS nog een plaats kan stijgen op de ranglijst. Wellicht zaterdag aanstaande al in de derby tegen TZ. Aanvang in Westbroek is om 15.30 uur.

Doelpuntenmakers: Robin de Rooij 7, Jeroen Groot 3, Bas de Jong 2, Lisa Rademakers 2, Linda Nap 2 en Mathijs de Rooij 1.

foto: www.actiefotografie.nl