DOS laat zich verrassen door Spirit en verliest met 13-10

Voor DOS stond er afgelopen zaterdag een zeer belangrijke wedstrijd op het programma. De nummers 1 en 2 lijken wel bekend in de Ereklasse. De nummers 3 en 4 (DOS en Spirit) zullen gaan strijden om behoud in de Ereklasse (nummer 3) danwel rechtstreekse degradatie naar de Hoofdklasse (nummer 4).

Vol zelfvertrouwen reisde de selectie van DOS Westbroek af naar Voorthuizen, met het idee Spirit over de knie te leggen. Dit pakte alleen net even iets anders uit. Beide teams maakte er zeker in de eerste 20 minuten een erg rommelig potje van. Met veel balverlies en onnodige fouten wisten beide teams niet of nauwelijks te scoren waardoor de stand na bijna 20 minuten nog steeds op 1-1 stond.   

Even zat het Spirit wat meer mee en wisten ze uit te lopen naar een 4-1 voorsprong. DOS leek nog een beetje aan te haken maar moest toch met een 7-4 achterstand de rust in.

Na de rust leek DOS de draad op te pakken en wist tot 7-6 terug te komen.  Maar in plaats van op voorsprong te komen werden er helaas 2 strafworpen gemist. En als je dan niet zelf scoort dan doet de tegenstander dat wel. Bij DOS begon men steeds meer tegen zichzelf te korfballen en moest men concluderen dat ook Spirit de beter papieren had en na de 13-10 winst nu de 3e plek in handen heeft.

Aanstaande zaterdag speelt DOS thuis en ontvangt het Unitas uit Harderwijk. De wedstrijd begint om 15.30 uur.

Doelpuntenmakers: Jeffrey Vlietstra 5, Tim Nap 4 en Robin de Rooij 1.