DOS legt het af tegen hekkensluiter

Ondanks het verlies maar met het voortreffelijke spel van vorige week nog in gedachten, reisde DOS dit weekend, met goede moed, af naar Groningen om daar aan te treden tegen de hekkensluiter NIC. Daarbij ook nog wetend dat de concurrentie moest aantreden tegen de nrs. 1 en 2, zodat met winst er zomaar een flinke stap kon worden gezet naar een 4e plek.

Maar DOS kwam van een koude kermis thuis. DOS startte voortvarend en kwam al vroeg op een 1-3 voorsprong. Maar de Groningers trokken de stand toch weer gelijk. Waarna de strijd redelijk gelijk op ging. DOS haalde alleen bij lange na  het niveau van vorige week niet. Het speelde erg slordig, waarbij veel passes niet aan kwamen en ook de vele schotkansen vielen maar niet binnen. Bij NIC komen de doelpunten normaal niet van de dames, maar zij hadden zaterdag de avond van hun leven. Tegen de verwachtingen in, waren het juist de dames van NIC die de ballen binnen gooiden. DOS stond erbij en keek erna en moesten met een 13-11 achterstand de rust in.

Beide teams kwamen wel meer dan voortvarend de kleedkamers uit maar het spel bleef eigenlijk hetzelfde. NIC gooide de ballen binnen en bij DOS leken steeds meer spelers hun eigen spel te gaan spelen. Men hield zich niet meer aan de afgesproken taken en NIC liep steeds verder uit. Zodoende bleven de punten in het hoge en koude Noorden en leed DOS een ruime 26-19 nederlaag. DOS moet de komende weken wedstrijden gaan winnen, want anders word het toch billen knijpen in Westbroek.

Aanstaande zaterdag speelt DOS tegen de nummer twee van de ranglijs, Fiks uit Oegstgeest. De wedstrijd begint om 19.35 uur.

Doelpuntenmakers: Robin de Rooij 4, Tim Nap 4, Jeffrey Vlietstra 3, Linda Nap 3, Mathijs de Rooij 3, Marloes van Ettikhoven 1, Annick Stokhof 1.