DOS lijdt eerste puntverlies

Coach Andreas van Grootheest miste een half team in de wedstrijd tegen Antilopen. Desondanks was een overwinning lang binnen handbereik maar moest DOS uiteindelijk genoegen nemen met een puntendeling.

 Onwennig

Het was toch wel even wennen in een nieuwe opstelling. Positief was dat juist de invallers uit het tweede team een prima wedstrijd speelden en tot de betere spelers behoorden.

Aanvallend liep het de eerste 45 minuten prima. Verdedigend was het deze wedstrijd te onrustig wat DOS liet zien. Er werden veel onnodige fouten en overtredingen gemaakt. Op deze manier hield DOS zelf Antilopen in de wedstrijd en vergat voor rust al de wedstrijd te beslissen. Al was de voorsprong van vier punten nog steeds een prima uitgangspunt voor de tweede helft.

DOS laat winst wegglippen

Antilopen kwam veel beter uit de kleedkamers dan de thuisploeg. Binnen enkele minuten was de 11-7 voorsprong van DOS teruggebracht tot twee punten. Gelukkig pakte DOS tijdig de draad weer op en bouwde aan een grotere voorsprong. Bij 16-11 had DOS een vijf punten voorsprong te pakken en had het de wedstrijd kunnen en moeten beslissen. Helaas werd dit beslissende moment onvoldoende herkend. DOS werd onzorgvuldig in de aanval. Op de één of andere reden kwam er een soort vertwijfeling in de ploeg, want in het resterende kwartier werd er nog maar tweemaal gescoord. Antilopen rook haar kans en enkele omzettingen in het team bracht nieuwe motivatie teweeg. Waar de thuisploeg helemaal blokkeerde, scoorde Antilopen doelpuntje voor doelpuntje. In de laatste minuut scoorde Antilopen de 18-18 en een laatste aanval van DOS had geen succes meer. Het was jammer dat DOS het goede spel van de eerste 45 minuten niet beloond zag met een overwinning. Toch is DOS na drie speelronden nog ongeslagen en staat zij op een mooie tweede plaats op de ranglijst.

Volgende week speelt DOS weer thuis in Westbroek. Tegenstander is dan HKV /Ons Eibernest uit Den Haag. De wedstrijd begint om 15.30 uur.

Doelpuntenmakers: Frank Dijkstra 5, Jeroen Groot 4, Mathijs de Rooij 4, Marjolein van Zijtveld 2, Bas de Jong 2, Lisanne Groot 1.