DOS moet na verlies nog één keer aan de bak

Om geen extra promotie wedstrijd te hoeven spelen was het van belang dat DOS haar laatste wedstrijd winnend zou afsluiten tegen Avanti uit Pijnacker. Maar dan was men nog wel afhankelijk van de uitslag bij concurrent Sporting Delta.
De nummer 7 uit de poule kan na winst van een promotie wedstrijd tegen een team uit de Overgangsklasse, alsnog promoveren naar de Ereklasse.

DOS is bij de start van deze laatste wedstrijd de nummer 7 in de poule en een extra wedstrijd staat nu niet echt op het verlanglijstje.
Op een wederom volgepakt sportpark de Viergang startte DOS met volle overgave aan deze beslissende wedstrijd. Alleen Avanti had nog wel een appeltje te schillen met de Oranjehemden die hen in de zaal het leven meer dan lastig hadden gemaakt om het kampioenschap.
DOS werd direct zwaar onder druk gezet en liet zich een beetje overlopen. Bij een 4-1 achterstand besloot afzwaaiend coach van Brenk, wat te wisselen en probeerde iets meer schotkracht in de ploeg te brengen.
Dit resulteerde er in, dat DOS direct na rust weer op gelijke hoogte wist te komen. Maar ondanks dat de Westbroekers het betere van het spel hadden, vlogen de ballen er maar niet in.
Men bleef er voor knokken, maar alle inzet zorgde ervoor dat de energie in de laatste 10 minuten volledig weg vloeide en Avanti nog kon uitlopen naar een 16-10 winst.

DOS zal komende donderdagavond dus nog een extra wedstrijd moeten gaan spelen, tegen Overgangsklasser CKV Excelsior uit Delft. De wedstrijd is om 20.30 uur in Alphen a/d/ Rijn op het terrein van Tempo. De winnaar zal dan alsnog promoveren naar de Ereklasse.