DOS NADERT KOPPOSITIE NA WINST

De zaalcompetitie is halverwege en zaterdag speelde DOS de eerste returnwedstrijd. De uitwedstrijd tegen ZKV werd met drie doelpunten verschil gewonnen. Zaterdag was DOS gastheer en won DOS met vier doelpunten verschil van ZKV.

Coach Andreas van Grootheest kon voor de eerste maal dit zaalseizoen over een volledig fitte selectie beschikken. Vooral de eerste helft bleek wel dat sommige spelers nog even aan elkaar wat moesten wennen. Tegenstander ZKV is hekkensluiter in de poule, maar wist in deze periode gelijke tred te houden met de Westbroekers. En dat lag vooral aan de thuisploeg zelf die niet hun beste helft op de mat legde. Hiernaast zorgde het arbitrale duo voor een aantal wonderlijke beslissingen en werden twee glaszuivere doelpunten afgekeurd. Voor rust leek DOS toch het verschil te gaan maken. ZKV maakte de 9-7 achterstand nog net voor de onderbreking goed, zodat met een gelijke stand werd gerust.

Sterk uit de kleedkamers
DOS kwam erg goed uit de kleedkamers want binnen twee minuten was een 13-9 voorsprong gepakt. Vanaf dat moment liepen de Zaandammers achter de feiten en DOS aan. Drie minuten later bij 16-10 leek de wedstrijd al beslist. Dat bleek later ook zo, alleen verzuimde DOS een echt grote uitslag neer te zetten. Steeds lieten zij de tegenstanders weer dichterbij komen en zo bleef het verschil tussen de vier en zes punten schommelen. Vijf minuten voor tijd was de voorsprong bij 24-18 weer zes, maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd op een 25-21 stand.

Door deze overwinning verstevigde DOS de derde plek op de ranglijst. In een poule waar iedereen van iedereen kan winnen, verspeelde DOS als enige van de top vier zaterdag geen punten. De achterstand op beide koplopers is teruggebracht tot één punt. Een van de beide koplopers is volgende week de tegenstander van DOS, dus alles is nog mogelijk in deze poule.

Doelpuntenmakers: Robin de Rooij 6, Bas de Jong 5, Mathijs de Rooij 4, Tim Nap 3, Linda Nap 3, Jeroen Groot 1, Anouk van Brenk 1 , Lisa Rademakers 1 en Leslie Barneveld 1.

Zaterdag reist DOS af naar Den Haag voor een duel met de koploper Achilles. De wedstrijd begint om 19.10 uur en wordt voorafgegaan door een wedstrijd tussen beide reserve teams.