DOS niet opgewassen tegen het fysiek sterke FIKS

Na het onnodige verlies vorige week tegen hekkensluiter NIC, sluit DOS inmiddels zelf het hek. Maar afgelopen zaterdag stond wel weer de volgende uitdaging op het programma. Medekoploper FIKS uit Oegstgeest kwam op bezoek, dus de Oranjehemden uit Westbroek wisten dat ze weer vol aan de bak moesten.

Nu laat DOS, juist wel tegen de hoger gekwalificeerde teams, zien dat ze toch nog een aardig balletje kunnen gooien. Coach Hazendonk wilde vooraf wat zand in de ogen van de tegenstander strooien en besloot de beide vak indelingen op een paar plekken te wijzigen, met de hoop hiermee FIKS wat te ontregelen. Daarnaast had het team de boodschap mee gekregen om zich niet weer door het, soms op het randje, fysieke spel van FIKS mee te laten slepen.

DOS leek dit keer veel beter opgewassen tegen het fysieke en theatrale gedrag van FIKS en kon met behoorlijk goed spel, FIKS aardig bij benen. Maar gaat wel met een 15-18 achterstand de rust in.

DOS komt meer dan gedreven uit de kleedkamer en FIKS heeft even de tijd nodig om ook weer in hun spel te komen. Alleen als DOS op gelijke hoogte lijkt te komen, schakelt de tegenstander bij en blijkt dit team er conditioneel net even wat beter voor te staan. FIKS blijft in een hoog tempo spelen en DOS blijft het tot het einde toe proberen. FIKS neemt, na een verdiende overwinning  (26-30),  de 2 punten mee naar huis.

Aanstaande zaterdag speelt DOS alweer een thuiswedstrijd. Om 20.05 uur is De Meeuwen uit Putten de tegenstander.

Doelpuntenmakers: Jeffrey Vlietstra 6, Lisa Rademakers 5, Tim Houtman 4, Tim Nap 3, Marloes van Ettikhoven 3, Robin de Rooij 2, Linda Nap 1, Annick Stokhof 1, Danny Lam 1.