DOS ook kampioen op het veld

Waar een klein dorp groot in kan zijn. DOS Westbroek pakte, na een eenzijdige wedstrijd tegen DOS Kampen (32-9), afgelopen zaterdag ook de titel op het veld. Hierdoor promoveert het, na het zaal kampioenschap, nu ook op het veld naar de Hoofdklasse. Een unieke prestatie voor de relatief kleine vereniging uit Westbroek.

Coach van Brenk was er vooraf van overtuigd, dat het net als in de uitwedstrijd, een walk over zou worden, tegen de degradant uit Kampen. Het team was erg gebrand, om deze laatste thuiswedstijd, te laten zien dat ze ook op het veld de terechte kampioen zijn. DOS startte ontzettend actief en gretig. Terwijl het scorebord nog geen minuut speeltijd had aangegeven, stond er wel al een 2-0 voorspong genoteerd. DOS bleef maar druk zetten en de aanval opzoeken. De geel/zwarten uit Kampen kwamen er gewoonweg niet aan te pas.
Na een 17-4 ruststand gaf de tweede helft een kopie van het speelbeeld voor rust, wat uiteindelijk resulteerde in een ruime 32-9 overwinning.

DOS kan zich opmaken voor een seizoen Hoofdklasse. Men zal behoorlijk aan de bak moeten om zich op het hogere niveau te handhaven. Tegenover het vertrek van Eline Geurtsen staat de rentree van Lisa Rademakers, die deze wedstrijd haar eerste minuten weer maakte.

Doelpuntenmakers: Jeroen Groot 6, Tim Nap 5, Robin de Rooij 5, Eline Geurtsen 4, Annick Stokhof 3, Marloes van Ettikhoven 2, Bob Gerritsen 2, Matthijs de Rooij 2, Amber de Jong 1, Linda Nap 1, Lisa Rademakers 1.