DOS ook volgend seizoen in overgangsklasse

DOS debuteert dit seizoen in de Overgangsklasse. Een wedstrijd voor het einde van de competitie wist DOS zich al veilig te spelen. Een prima prestatie voor de promovendus, want het niveau tussen 1e klasse en Overgangsklasse is aanzienlijk.

De wedstrijd tegen KVS uit Scheveningen kende een doelpuntloos begin. Het duurde maar liefst negen minuten voordat het eerste doelpunt viel. KVS opende de score, waarna DOS direct antwoordde. Hierna bleek dat DOS scherper was dan tegenstander KVS, voor welke ploeg er niets meer op het spel stond. Bij 4-4 pakte DOS een voorsprong en liep via 8-4 uit naar een 10-5 ruststand.

In de tweede helft startten de Westbroekers prima en binnen vijf minuten was de voorsprong uitgebreid naar 14-6. De concentratie nam even iets af bij DOS en KVS profiteerde direct. Zes doelpunten op rij bracht KVS even in een flow. Coach Andreas van Grootheest had een time out nodig om zijn ploeg weer bij de les te brengen. Dat lukte in eerste instantie want DOS liep weer iets uit naar 17-13. Toch kwam KVS in een tweede inhaalrace gelijk bij 17-17, waardoor de laatste acht minuten een heel spannend slot van de wedstrijd betekenden. DOS scoorde steeds als eerste waarna KVS reageerde. Toen twee minuten voor tijd KVS als eerste scoorde bij 20-21 leek DOS nog naast de punten te grijpen. Dit zou onverdiend zijn geweest en gelukkig scoorde Linda Nap direct de gelijkmaker. De laatste anderhalve minuut wisten beide teams niet de controle en rust te bewaren en werd er niet meer gescoord.
DOS was blij met het resultaat tegen de nummer twee van de ranglijst, maar realiseerde zich ook dat er nog wel meer in had gezeten. De ploeg bleef tot het einde van de wedstrijd voluit gaan om de overwinning binnen slepen wat helaas net niet lukte.

Doelpuntenmakers: Tim Nap 6, Mathijs de Rooij 5, Bas de Jong 3, Jeroen Groot 3, Linda Nap 2 en Anouk van Brenk 2.

De komende twee weken is er geen competitie. Op zaterdag 10 maart speelt een uitwedstrijd in Zoetermeer tegen kampioen De Meervogels. De aanvang is om 19.20 uur.