DOS overklast AVO

Na de ruime overwinning van vorige week, speelde DOS nu thuis tegen het één plaats lager geklasseerde AVO uit Assen. Wat op papier een spannend duel tussen de nummers drie en vier was, bleek in de praktijk geheel anders uit te pakken.

DOS schoot uit de startblokken en binnen tien minuten stond de thuisclub al met 7- 1 voor. De coach van AVO had al een time out genomen en probeerde nog te redden wat er te redden viel. Het jonge AVO achttal was volstrekt niet opgewassen tegen DOS. DOS speelde met een geweldige drive in een hoog tempo en creëerde veel kansen, maar gaf ook verdedigend niets cadeau. Via 9-2 denderde DOS door naar een 17-5 stand bij rust.

Na rust zakte de wedstrijd een beetje in. AVO geloofde het wel en gooide de handdoek in de ring. Bij DOS werd ook de concentratie iets minder en lukte het niet om het zeer hoge niveau van voor rust nog een helft vol te houden. Coach Maarten van Brenk bracht nog enkele spelers van het tweede team in, die ook nog tot scoren kwamen. Hij was vooral tevreden over de verdedigende aanpak van zijn team. Door veel druk te geven werd AVO tot foute keuzes gedwongen. DOS boekte voor de tweede maal op rij een ruime overwinning; dit keer bleef de teller staan op een mooie 28-11 eindstand. Door deze overwinning behoudt DOS de derde plek op de ranglijst.

Komende zaterdag speelt DOS in Kampen tegen Wit Blauw. De wedstrijd begint om 20.30 uur.

Doelpuntenmakers: Jeroen Groot 6, Robin de Rooij 6, Tim Nap 3, Lisa Rademakers 3, Mathijs de Rooij 3, Linda Nap 2, Amber de Jong 2, Frank Dijkstra 1, Cindy van Ettekoven 1 en Annick Stokhof 1.