DOS pakt belangrijke punten bij NKC ’51 in Nijverdal

Na twee onnodige nederlagen, was het voor DOS van groot belang dat er twee punten mee naar huis werden genomen vanuit Nijverdal. De Westbroekers traden daar afgelopen zaterdag aan tegen NKC ’51.

Het betrof een wedstrijd in de onderste regionen in deze hoofdklasse. Voor beide ploegen staat er veel op het spel en beiden kunnen de punten erg goed gebruiken. Bij winst haak je weer aan bij de middenmoot en anders verkeer je na vijf wedstrijden al in degradatie gevaar.

Vanaf het begin is het een gelijk opgaande strijd waarbij NKC ’51 tot aan de rust steeds op voorsprong staat. NKC’51 lijkt halverwege de 1e speelhelft wat in te zakken. Het lukt DOS in deze periode aan te haken, maar niet om NKC’51 voorbij te gaan.

Na de rust weet DOS direct drie keer te scoren en in vergelijking met de vorige twee wedstrijden zet het team van coach Iwan Hazendonk nu wel door. Even lijkt NKC’51 het feestje voor DOS nog te verpesten door weer op voorsprong te komen. Maar in de laatste paar minuten weet DOS toch nog vier keer te scoren en nemen na een 23-26 winst de punten mee naar huis.

Aanstaande zaterdag wacht DOS alweer een verre uitwedstrijd. Tegenstander SCO staat één plek hoger op de ranglijst. De wedstrijd in Wolvega start om 20.00 uur.

Doelpuntenmakers: Tim Nap 6, Mathijs de Rooij 5, Annick Stokhof 5, Robin de Rooij 3, Lisa Rademakers 3, Tim Houtman 2, Linda Nap 1, Frank Dijkstra 1.