DOS pakt twee punten bij inhaalwedstrijd in Middelburg

Na een noodgedwongen afgelasting in december, moest er voor DOS nog steeds een inhaalwedstrijd worden ingepland. En zo reisde de gehele DOS gemeenschap afgelopen weekend af naar Middelburg om daar dan eindelijk de wedstrijd tegen Swift in te halen.

Swift speelt met een team dat zich dit jaar prima kan handhaven in de hoofdklasse B en bezet daar een mooie 4e plaats. Swift is dus zeker een tegenstander waar door het team van coach van Brenk rekening mee moet worden houden.

De thuisploeg neemt bij aanvang van de wedstrijd dan ook direct het initiatief en loopt al snel uit naar een 8-4 voorsprong. Maar in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden blijft het team uit Westbroek de rust zelve. Misschien wel een beetje te rustig zijn de geluiden bij het meegereisde publiek. Er zal toch niet een verassing in de lucht hangen?

DOS komt de 2e helft super gedreven uit de kleedkamer en speelt al direct met veel meer snelheid de ballen rond. Men is zich er van bewust dat er een tandje bij moet. Het oogt daarentegen wel wat zenuwachtiger. Maar het lijkt wel of DOS dat nodig heeft. De ballen vallen er in vergelijking met de 1ste helft nu wel in. En de focus is veel meer gericht op de afgesproken taken en rollen dan op het scoren. En dit werpt zijn vruchten af want in het laatste 10 minuten heeft DOS een 12-7 achterstand omgebogen naar een 14-15 voorsprong en wordt het toch weer een spannend einde. Maar DOS laat zich niet meer verrassen en weet dan ook deze wedstrijd weer winnend af te sluiten met een mooie 17-18 winst.

Aanstaande zaterdag speelt DOS thuis in de Vierstee om 19.40 uur. Dan staat de reguliere wedstrijd tegen Swift op het programma.

Doelpuntenmakers: Mathijs de Rooij 5, Tim Nap 4, Robin de Rooij 3, Linda Nap 2, Annick Stokhof 2 en Bob Gerritsen.

DOS in de zwarte shirts in duel onder de korf