DOS promoveert na winst naar hoogste korfbal niveau op het veld.

DOS moest donderdag 22 juni, in de avonduurtjes, op neutraal terrein, nog één keer vlammen om alsnog te promoveren naar de hoogste korfbalklasse op het veld. Bij winst op KV Excelsior uit Delft, zou dit voor de kleine club uit Westbroek, een niet te evenaren prestatie zijn.

De Westbroekers startten weergaloos! Zij lieten in de eerste 20 minuten, met werkelijk voortreffelijk korfbal zien, dat ze zeker een plek verdienen in de Ereklasse. Excelsior stond er bij en keek naar het scorebord, waar na 15 minuten al een stand van 10-2 op geprojecteerd stond.

DOS speelde haar beste wedstrijd van het seizoen en wilde ook de afzwaaiende coaches Van Brenk en Van de Vaart met deze pot danken voor 4 fantastische jaren en met promotie naar de Ereklasse.

Na een stormloop van 30 minuten ging DOS met een voorsprong van 13-5 de rust.

In de 2e speelhelft keken we naar een hele andere wedstrijd. Excelsior ging extreem achterverdedigen en haalde het tempo uit de wedstrijd. Het leek soms of DOS tegen een achterstand aan keek, want Excelsior was er namelijk nog steeds van overtuigd dat zij deze wedstrijd alsnog winnend zouden afsluiten. En waar DOS de druk een beetje liet varen, was het Excelsior, dat toch probeerde een tandje bij te schakelen en super gedreven aan de 2e helft begon. En zo krijgt  deze wedstrijd tegen alle verwachtingen in toch nog een spannend slot.

Maar DOS schiet een minuut voor tijd de 18-14 binnen. Excelsior scoort daarna  in de laatste minuten nog tweemaal maar met de 18-16 winst stelt DOS de verdiende promotie veilig.

Wederom de felicitaties aan de Oranje hemden uit Westbroek.