DOS promoveert voor eerst in clubhistorie naar Hoofdklasse

In de overvolle en sfeervolle oranje versierde sporthal de Vierstee in Maartensdijk nam DOS het zaterdagavond in de returnwedstrijd wederom op tegen NKC’51 uit Nijverdal. Voor het eerst in de 55 jarige clubgeschiedenis kon het vlaggenschip van DOS promoveren naar de hoofdklasse zaalkorfbal.

Aangemoedigd door het vele thuispubliek waaronder ook veel spelers van NOVA en TZ moest de 11-14 winst van vorige week verdedigd worden. Een kleine nederlaag was zelfs geoorloofd.
DOS startte dit keer veel scherper en gemotiveerder dan de week hiervoor. Maar wederom bleek NKC’51 een actief en beweeglijk team wat goed bleef volgen. Telkens leek DOS wat uit te lopen maar werd toch steeds weer bij gehaald door NKC’51. De laatste 10 minuten van de eerste speelhelft leek DOS de drive van het afgelopen seizoen weer wat te hebben opgepakt en liep uit naar een 17-10 ruststand.

Maar het team uit Westbroek liet het in de 2e helft toch weer een beetje lopen door te proberen met mooie spectaculaire acties, het publiek nog meer te vermaken. Dit was het moment voor NKC’51 om nog een keer aan te zetten.
De ruime voorsprong van DOS werd langzaam ingelopen en het leek in de laatste fase toch nog spannend te worden. Maar met nog 5 minuten op de klok was het voor NKC’51 niet meer mogelijk om nog 5 maal te scoren. De druk viel op dat moment ook van de schouders van coach Van Brenk, die na het verlengen van zijn contract, volgend jaar een mooie uitdaging heeft in de Hoofdklasse.
Het kampioenschap was een feit en het Westbroekse DOS was met een 24-22 winst de terechte winnaar van deze play-offs.

Doelpuntenmakers: Robin de Rooij 7, Mathijs de Rooij 6, Linda Nap 4, Annick Stokhof 3, Bob Gerritsen, Tim Nap en Jeroen Groot ieder 1.