DOS scoort er flink op los

Niet eerder speelde DOS een competitiewedstrijd in Gorinchem in de mooie Van Rappardhal. Het aanwezige DOS publiek dacht na tien minuten waarschijnlijk “eens maar nooit meer”. DOS kwam al snel op een achterstand die alleen maar groeide. Maar zoals zo vaak dit seizoen kantelde de wedstrijd volkomen.

Na tien minuten keek DOS tegen een 8-3 achterstand aan. Dat kwam vooral omdat de verdedigende taken onvoldoende werden uitgevoerd. Er werd te weinig druk op de schutters gegeven. Er was een time-out voor nodig om de spelers hieraan te herinneren. Het moet gezegd, de DOS spelers pakten het prima op en niet alleen de achterstand verdween als sneeuw voor de zon, maar DOS ging over GKV heen. Het duel tussen de nummers 2 en 3 kantelde volledig. Met een bijna onwerkelijke inhaalslag van 2-17 walste DOS over GKV heen. Halverwege had DOS al een mooie voorsprong te pakken van 10-16.

Na rust ging DOS verder waar het voor rust was gestopt, met vooral scoren.

Alle spelers, inclusief de wisselspelers, kwamen op het scoreformulier. Het duel bleef aantrekkelijk, mede door het hoge aantal doelpunten. Uiteindelijk stokte de teller bij 22-33.

Na afloop bleek dat koploper Avanti tegen haar eerste verlies was aangelopen, waardoor DOS nog maar twee punten achterstaat. En de laatste competitieronde staat het duel tegen Avanti op de speelkalender. Het belooft nog een spannend slot te worden van de competitie. Maar eerst speelt DOS komende zaterdag de laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen. De wedstrijd tegen ODIK begint vroeger dan gebruikelijk en start al om 15.50 uur. We verwachten zeker een grote opkomst bij deze wedstrijd.

Doelpuntenmakers: Mathijs de Rooij 8, Bob Gerritsen 6, Robin de Rooij 6, Tim Nap 4, Linda Nap 3, Floyd van Keulen 2, Marloes van Ettikhoven, Lisa Rademakers, Annick Stokhof en Frank Dijkstra allen 1.

foto: Wim den Besten