DOS sleept gelijkspel uit het vuur

Lange tijd keek DOS in de wedstrijd tegen Dindoa tegen een achterstand aan. Dankzij een fenomenale eindsprint sleepten de Westbroekers toch nog een mooi gelijkspel in de wacht.

 Loepzuiver Dindoa voor rust

In Ermelo schoot tegenstander Dindoa in de beginfase van de wedstrijd met scherp. DOS kwam snel op achterstand en had moeite de schotkracht van de tegenstander te beteugelen. De oranjehemden keken al snel tegen een achterstand van enkele doelpunten aan. Verdedigende aanpassingen leverden niet het gewenste resultaat op. DOS raakte bijna moedeloos en dan is het moeilijk wedstrijden te winnen. Halverwege werd de kleedkamer bij een 16-9 achterstand opgezocht.

Veerkracht DOS na rust

Na rust bleek dat Dindoa het hoge schotpercentage van voor rust niet meer haalde. DOS putte hier moed uit en het eerste kwartier hielden de teams elkaar in evenwicht. Tot halverwege de tweede helft bij 20-13. Met drie snelle doelpunten op rij startte DOS serieus de achtervolging. Met hernieuwde energie werd de inhaalrace ingezet en bracht DOS de wedstrijd volledig aan het kantelen. Van 21-16 kwam DOS bij 21-21 naast Dindoa en Robin de Rooij dacht even met 22-21 zelfs de winnende te scoren. Twee minuten voor tijd bracht Dindoa de 22-22 stand op het scorebord, wat uiteindelijk ook de eindstand bleek te zijn.

Het was geweldig dat de veerkracht van DOS groot genoeg was om een onoverbrugbaar gedachte achterstand weg te werken. Als morele winnaar stapten de spelers dan ook van het veld.

Aanstaande zaterdag ontvangt DOS titelkandidaat HKC. De wedstrijd in Westbroek begint om 15.30 uur.

Doelpuntenmakers: Lisa Rademakers 7, Robin de Rooij 6, Mathijs de Rooij 4,  Linda Nap 2, Annick Stokhof 1, Tim Nap 1 en Paul Paradies 1.