DOS sluit competitie af met winst

Wist DOS zich voor de laatste competitiewedstrijd na een autorit van ruim 1,5 uur nog een keer op te laden? De 4-0 tussenstand op het scorebord na 7 minuten deed vermoeden van niet. Maar deze stand gaf een beetje een vertekend beeld.

DOS startte namelijk vanaf het begin energiek en met veel beweging in de aanval werden er voldoende kansen gecreëerd. Helaas zat het niet mee met de afronding. In de verdediging lieten de Westbroekers de thuisploeg iets te gemakkelijk schieten. Na de 4-0 ging DOS meer druk geven op de schutters en door een sterke rebound in de aanval kon DOS veel herhalen. Dat betaalde zich al snel uit in een aantal doelpunten, zodat de achterstand kon worden weggewerkt. DOS trok het initiatief helemaal naar zich toe en halverwege was een 8-11 voorsprong gepakt.

Met drie doelpunten binnen enkele minuten was bij 8-14 de wedstrijd van elke spanning ontdaan. De sportieve wedstrijd bleef hierna zeker het aankijken waard, door het aanvalsspel van DOS met veel positiewisselingen. De stand gaf de coaches ook de gelegenheid om de reserves halverwege de 2e helft in te brengen. Met een 14-19 overwinning sluit DOS het seizoen goed af.

DOS sluit de veldcompetitie af met een mooie 3e plek op de ranglijst.

Doelpuntenmakers: Tim Nap 5, Jeffrey Vlietstra 4, Robin de Rooij 3, Lisa Rademakers 3, Mathijs de Rooij 2, Marloes van Ettikhoven en Tim Houtman ieder 1.