DOS speelt gelijk na riante voorsprong halverwege.

Na de krappe winstpartij van DOS, tijdens de inhaalwedstijd van vorige week in Middelburg, stond deze week de return alweer op het programma. Met een Swift dat zeker iets goed wilde maken nadat ze vorige week in de slotfase de winst uit handen moesten geven.

DOS startte deze wedstrijd alleen veel feller dan vorige week, waarbij Swift tot de 5-5 redelijk kon aanhaken. Daarna leek het team uit Westbroek volledig los te gaan. Met fris en fruitig korfbal werd Swift, in de eerste helft volledig zoek gespeeld en met een 13-7 achterstand de rust in gestuurd.

In de 2e helft leek iedereen naar een heel andere wedstrijd te kijken. DOS  startte rommelig en heel gemakzuchtig en wist niet om te gaan met de wijzigingen die coach Plantinga van Swift toepaste om DOS meer onder druk te zetten. Een dipje werd een steeds grotere dip en DOS kon alleen maar toekijken hoe het team uit Middelburg de achterstand verkleinde tot één punt. En dat was precies het tegenovergestelde van vorige week, toen DOS met een inhaalrace voor de dag kwam. DOS liet zich volledig overlopen, speelde één van de zwakste helften van het seizoen en zette zichzelf als nummer 2 toch een beetje te kijk. Swift wist zelfs in de laatste minuut de gelijkmaker nog op het bord te zetten. DOS lijkt met nog drie wedstrijden en 4 punten achterstand op koploper Avanti, de zaalcompetitie als een knappe nummer twee af te sluiten.

Zaterdag gaat DOS op bezoek bij nummer 3 op de ranglijst, GKV in Gorinchem. De wedstrijd begint om 19.00 uur.

Doelpuntenmakers: Robin de Rooij 9, Tim Nap 5, Bob Gerritsen 2, Marloes van Ettikhoven 2, Lisa Rademakers 1, Mathijs de Rooij 1, Annick Stokhof 1.