DOS start competitie met overwinning

De competitie startte voor DOS met een thuiswedstrijd tegen het sterk verjongde ASVD uit Dronten. DOS begon de competitie goed en in een prima eerste helft legde men de basis voor de uiteindelijke overwinning.

 

DOS heeft dit seizoen in de persoon van Maarten van Brenk een nieuwe hoofdcoach. Het team zelf is nagenoeg onveranderd gebleven. Er heeft één verandering plaatsgevonden. Annick Stokhof is overgekomen van De Vinken.

De eerste twintig minuten speelde DOS korfbal van een hoog niveau. In hoog tempo, met veel positiewisselingen werden veel kansen gecreëerd. Doordat het verdedigend ook goed dicht zat, pakte DOS een 8-2 voorsprong. De concentratie verslapte iets en verdedigend werden te gemakkelijk enkele strafworpen veroorzaakt. DOS gaf ASVD de kans dichterbij te komen, maar pakte bij 8-5 gelukkig de draad weer op en liep uit naar een 11-6 ruststand.

Het lukte DOS in de tweede helft niet meer op het hoge niveau van voor de rust te halen. Het liep allemaal wat stroever en de afronding was minder overtuigend. Coach Van Brenk vond zijn ploeg te verkrampt spelen in deze fase van de wedstrijd. ASVD sloop dichterbij, maar op het juiste moment in de wedstrijd vergrootten de Westbroekers de voorsprong weer naar drie punten. De 17-15 overwinning was zeker verdiend en legt een goede basis voor de komende wedstrijden.

Aanstaande zaterdag speelt DOS een lastige uitwedstrijd tegen promovendus Dindoa. De wedstrijd in Ermelo begint om 15.30 uur.

Doelpuntenmakers: Mathijs de Rooij 4, Robin de Rooij 4, Lisa Rademakers 3, Bas de Jong 3, Linda Nap 2 en Marjolein van Zijtveld 1.