DOS start competitie met ruime overwinning

DOS trof de eerste competitie wedstrijd direct een pittige tegenstander. NIC uit Groningen was net als DOS vorig seizoen gedegradeerd uit de Hoofdklasse. Beide ploegen wilden uiteraard een goede start maken van de nieuwe competitie.

 DOS speelt dit seizoen met grotendeels hetzelfde team als vorig jaar. Amber de Jong is uit de eigen jeugd doorgestroomd en neemt de plaats in van de vertrokken Anouk van Brenk.

In de voorbereiding kwam DOS steeds beter op dreef. Zaterdag in de eerste thuiswedstrijd speelde DOS met veel inzet en energie. Voor rust resulteerde dit ook veel kansen en 13 doelpunten. Verdedigend waren er af en toe nog wel slordigheden, die de slimmer Groningers goed benutten. Zo werd een 13-10 voorsprong in de laatste minuten voor rust onnodig weggegeven. Beide teams zochten met een gelijke stand de kleedkamers op.

Na de pauze was de thuisploeg verdedigend veel beter bij de les. NIC kwam moeilijk onder de druk van DOS vandaan. Op die momenten dat DOS even verslapte profiteerde NIC wel, al was dat nu vooral aan het einde van de wedstrijd. Na 15-15 liepen de Westbroekers uit via 18-15 naar een 23-16 tussenstand en was de wedstrijd gespeeld. Met de 25-19 overwinning boekte het team van Andreas van Grootheest een goede seizoenstart.

Volgende week speelt DOS een uitwedstrijd in Oostwold nabij Groningen. Tegenstander OWK won net als DOS de eerste wedstrijd. De wedstrijd begint om 19.00 uur.

Doelpuntenmakers: Mathijs de Rooij 9, Robin de Rooij 7, Tim Nap 4, Linda Nap 3, Amber de Jong en Jeroen Groot ieder 1.