DOS start zaalcompetitie met winst

Na enkele weken van voorbereiding met oefenwedstrijden is het altijd afwachten hoe de eerste competitiewedstrijd verloopt. Onder het motto “de eerste klap is een daalder waard” sleepte DOS direct de eerste overwinning binnen.

 DOS is ingedeeld in op papier de sterkste van de vier Overgangsklasse poules. Het was daarom extra belangrijk om direct in de eerste wedstrijd punten te pakken. Met KVA uit Amstelveen als tegenstander trof DOS het niet, want vorig seizoen speelden beide teams ook al tegen elkaar en dolf DOS tweemaal het onderspit.

In de eerste helft lag een nederlaag weer in het verschiet. DOS speelde zelf aanvallend veel te onrustig en faalde vooral in de afronding met een veel te laag schotpercentage. KVA schoot wel zuiver en pakte snel een 1-5 voorsprong. De Amstelveners breiden dit uit tot een 3-8 tussenstand. Hierna kwam DOS iets beter in de wedstrijd en had de achterstand bij 7-9 bijna teniet gedaan. De opleving was van korte duur, want halverwege de wedstrijd was de marge toch weer opgelopen tot vijf doelpunten bij de 10-15 ruststand.

Er kwam een hernieuwd DOS de tweede helft het veld op; vier schoten later stond het ineens 14-15 wat de KVA-coach naar een time out deed grijpen. DOS schoot met veel meer overtuiging en had vooral meer rust in het spel. Verdedigend werd er vooral als vak veel beter verdedigd. Het werd een heerlijke tweede helft waar de spanning vanaf droop. Beide teams gaven elkaar niets toe en het ging lange tijd gelijk op. Eerst negen minuten voor tijd kwam DOS voor het eerst bij 21-20 op voorsprong in de wedstrijd die langzaamaan steeds meer in het voordeel van de Westbroekers kantelde. Vijf minuten voor tijd scoorde DOS de 24-21 en leek de overwinning dichtbij. Waar KVA nog aanzette voor een laatste krachtsinspanning sloeg bij DOS de twijfel toe. Dit resulteerde in foutieve passes en schotpogingen op de verkeerde momenten. KVA kwam tot één doelpunt, maar gelukkig trof de laatste poging van de gasten in de slotseconden geen doel. De 24-23 winst betekend een mooie start van de zaalcompetitie.

Aanstaande zaterdag speelt DOS uit in Hardinxveld tegen HKC om 16.15 uur. Deze wedstrijd wordt voorafgegaan door een duel tussen beide reserveteams om 15.00 uur.

Doelpuntenmakers: Mathijs de Rooij 5, Robin de Rooij 4, Linda Nap 4, Lisa Rademakers 3, Jeroen Groot 2, Tim Nap 2, Amber de Jong 2 en Leslie Barneveld 2.