DOS stijgt door winst naar vierde plek

DOS wilde zaterdag een goede prestatie neerzetten in de strijd om de vierde plaats. De meer dan verdiende punten gingen ook mee terug naar Westbroek.

Het duel tussen DOS en SKF kende zaterdag als inzet de vierde plek op de ranglijst. In Veenendaal ging DOS prima van start. Het publiek van DOS mocht alleen de sporthal binnen na het betalen van entree, iets wat in de Overgangsklasse ongebruikelijk is. Deze toeschouwers zagen dat DOS snel op een 0-3 voorsprong kwam. De Westbroekers bouwden dit verder uit naar een mooie 2-7 tussenstand. SKF kreeg maar geen grip op de Westbroekse aanvallen en verdedigend gaf DOS goed druk op de gevaarlijkste aanvallers. Richting het rustsignaal lukte het DOS niet om de 4-10 voorsprong nog verder uit te breiden. SKF kwam iets dichterbij, maar halverwege leidde DOS nog steeds met een 9-12 stand.

Na rust kenden DOS weer een hele sterke start en scoorde viermaal op rij en bracht zo de voorsprong op 9-16. De wedstrijd leek gespeeld, maar doordat DOS moeite kreeg met afronden gaf het SKF de gelegenheid om het gat te verkleinen. Bij 14-19 lukte het DOS niet meer om de laatste tien minuten nog te scoren, maar ook SKF had moeite de korf te vinden. De laatste minuten speelde DOS niet goed uit, waardoor SKF nog tweemaal kon scoren en het in de slotseconden nog onnodig spannend werd. Gelukkig kwam de overwinning niet in gevaar en pakte DOS een verdiende 18-19 overwinning. Hierdoor wisselt DOS van positie met SKF en bezet zij nu de 4e plek.

Aanstaande zaterdag speelt DOS de laatste thuiswedstrijd van de zaalcompetitie. Om 20.15 uur is ontvangt het De Meeuwen in de Vierstee.

Doelpuntenmakers: Bas de Jong 5, Jeroen Groot 5, Robin de Rooij 3,  Linda Nap 3, Amber de Jong 2 en Mathijs de Rooij 1.