DOS stijgt na winst naar 2e plek

In een sfeervolle sporthal in Putten behaalde DOS een verdiende overwinning op De Meeuwen. Door dit resultaat stijgt DOS naar een mooie tweede plaats op de ranglijst. Na het kampioenschap van vorig seizoen is dat een heel goed resultaat.

De aanloop naar deze wedstrijd verliep niet geheel vlekkeloos. Beide trainers Maarten van Brenk en Jannie van der Vaart waren door ziekte afwezig bij de trainingen en weer net op tijd hersteld voor de wedstrijd. Dat gold niet voor Floyd van Keulen, Lisa Rademakers en Jeroen Groot. Zij waren onvoldoende fit om te spelen. Aan de dameskant completeerde Eline Geurtsen het basisteam en dat deed zij uitstekend.

DOS ging goed van start en van enige gewenning was geen sprake. De Meeuwen speelde zoals verwacht opportunistisch en met veel energie. DOS had meer rust in het spel, maar had toch moeite om in het begin van de wedstrijd al een gaatje te slaan. Verdedigend gaf DOS niet consequent voldoende druk, waarvan De Meeuwen profiteerde. Aanvallend waren de schutters veel scherper dan vorige week, zodat er met rust een 11-14 voorsprong op het scorebord stond.

Na rust wisselde DOS heel goede fases in de wedstrijd af met slordig spel. De voorsprong bleef zo rond de vijf à zes doelpunten hangen en DOS verzuimde om echt een grote uitslag neer te zetten. Spannend was het zeker niet meer, maar toch bleef het een aantrekkelijk duel. Met een mooie 18-23 overwinning keerde DOS weer richting Westbroek waar later bleek dat door de andere uitslagen in de poule DOS gestegen is naar de tweede plaats op de ranglijst.

DOS is komende zaterdag vrij en speelt op 4 maart een inhaalwedstrijd tegen Swift in Middelburg. De wedstrijd begint om 17.30 uur.

Doelpuntenmakers: Tim Nap 8, Bob Gerritsen 5, Robin de Rooij 5, Mathijs de Rooij 2, Eline Geurtsen 2 en Linda Nap 1.