DOS te sterk voor ASVD uit Dronten

Zaterdag 25-09 kwam ASVD uit Dronten op bezoek in Westbroek.
ASVD had pas 1 wedstrijd gespeeld en was zich ervan bewust dat dit een pittig potje zou worden, tegen de 1 van de titelkandidaten uit deze poule.
DOS trad aan zonder Jeroen Groot die tijdens het inschieten een lichte kuitblessure opliep. Coach van Brenk wilde geen enkel risico nemen en liet Groot daarom op de bank plaats nemen.
Net als in de voorgaande wedstrijd startte DOS weer erg stroef. De Groen/Witten van ASVD haakten zeker de eerste speelhelft goed aan. Want ondanks het sterke verdedigen van DOS, vlogen met name de afstandsschoten van ASVD toch goed binnen. Om al eerder afstand te nemen zou het schotpercentage van DOS iets hoger moeten zijn.
Hierdoor zou er misschien ook wat meer rust in het spel komen.
Met een 15-11 ruststand gingen de teams aan de thee.

Wat er in de thee van ASVD zat, zullen we nooit te weten komen. Maar de Drontenaren gingen in de tweede heft als een dolle van start. En met 4 doelpunten op rij knokten ze zich terug naar 16-16.
Toen vond DOS het wel mooi geweest. Na een paar goede aanwijzingen van de trainer, tijdens de time out werd er een tandje bijgeschakeld.
Met een paar mooie afstandsschoten en prachtige doorloopballen was het gedaan met de aspiraties van de Groen /Witte Bentes uit Dronten.
DOS liep vervolgens uit naar een mooie 29-20 eindstand en blijft hierdoor samen met KVA aan kop in de overgangsklasse B.

Doelpuntenmakers: Robin 8,Tim 6, Bob 5, Linda 3, Mathijs 3, Eline 2, Marloes 1, Amber 1.