DOS te sterk voor TZ

De zaterdag begint al met gezonde rivaliteit. De eerste aanwezigen bij de velden van DOS, stuiten op gebarricadeerde hekken en zien alleen maar vlaggen van de tegenstander TZ uit Maartensdijk aan de masten hangen. De tegenstander heeft, er in de voorgaande nacht, echt alles aan gedaan om de concurrent uit Westbroek uit de concentratie te halen.
Maar dan moet je het om 15:30 uur ook wel laten zien.

Coach Maarten van Brenk van DOS had zijn team vooraf weer goed voorbereid en er op gehamerd, om in het begin zoals het in korfbaltermijn heet achter te verdedigen. Dit om de vele loopacties van TZ, zoveel mogelijk te elimineren.
Beide teams beginnen wat gespannen aan de wedstrijd, met aan beide kanten onnodig bal verlies.
Jeroen Groot heeft daar alleen vandaag niet zo’n boodschap aan en levert met 4 goals een grote bijdrage aan de 6 -0 voorsprong van DOS, die na 10 minuten op het bord staat.
TZ komt er in deze fase gewoonweg niet aan te pas. In de rust leidt DOS dan ook verdiend met 12-5.

Coach Ferry Hakstege van TZ heeft waarschijnlijk in de kleedkamer toch wel even van zich laten horen. Want TZ komt sterk de kleedkamer uit en scoort als eerste. Maar ze weten het verschil van 7 doelpunten niet weg te werken en blijven achter de feiten aan hollen. DOS speelt de wedstrijd overtuigend uit en mag zich na de 20-12 winst, en met nog 1 wedstrijd te spelen, de winterkampoen veld in de overgangsklasse B noemen.

De doelpuntenmakers: Jeroen 5, Robin 4, Linda 3, Bob 2, Amber 2, Mathijs 1, Marloes1.