DOS thuis ten onder tegen Unitas

DOS heeft de thuiswedstrijd tegen Unitas niet kunnen winnen. De tegenstander die vorig seizoen nog in de Korfballeague speelde, was gewoonweg op alle fronten net iets sterker dan de thuisploeg.

Vanaf het eerste fluitsignaal gaven de spelers van Unitas direct veel druk op de Westbroekse aanvallers. DOS probeerde zich onder de druk uit te spelen. In de loop van de wedstrijd lukte dit steeds beter en creëerde de thuisploeg steeds meer kansen. Vaak werden deze te gehaast afgerond waardoor het schotpercentage laag bleef.

Aan de andere kant gaven de verdedigers van DOS eveneens goed druk op de Harderwijkse schutters. Desondanks lukte het Unitas toch nog om voldoende schotkansen te creëren. Het schotpercentage lag hoger dan bij DOS, maar een doelpuntenfestijn werd het zeker niet.Doordat de verdedigers overheersten, bleven de doelpunten schaars deze wedstrijd. DOS streed tot het einde en de coaches Iwan Hazendonk en Vikash Mahadew Missier probeerden met wissels nog iets te forceren. Daarbij maakte de 18-jarige Jaco de Jong zijn debuut. Helaas lukte het DOS niet om te stunten en was de 9-16 nederlaag terecht.

Volgende week is er een uitwedstrijd in Nijeveen, waar DOS aantreedt tegen koploper DOS’46.

Foto: Jan Hoekstra