DOS verliest in fysiek duel

Na de aantrekkelijke wedstrijd van vorige week, stond er zaterdag weer een topwedstrijd op het programma in de sporthal De Vierstee. DOS ontving het één plaats lager staande De Meeuwen. Helaas liep DOS tegen de eerste competitie nederlaag op.

De wedstrijd haalde niet het hoge niveau van vorige week. De Meeuwen gaat met heel fysieke kracht de duels aan en trof een scheidsrechter die teveel toeliet. Met name onder de korf had het weinig met korfbal te maken. DOS was zich vooraf bewust van deze spelwijze, maar liet zich in het begin van de wedstrijd toch teveel de kaas van het brood eten. Na een snelle 0-2 achterstand, kwam DOS bij 4-4 weer gelijk. Bij 6-6 was het toch weer de Meeuwen die een gaatje sloeg van drie punten. Maar nog voor rust kwam DOS weer terug en had halverwege de achterstand al weer bijna weggewerkt.

Na de 10-11 stand bij rust kende DOS een korte periode waarin de bal er niet in wilde. De Meeuwen profiteerde dankbaar en sloeg een gat van 5 punten. Bij DOS groeide de irritatie over het eigen spel dat onvoldoende was en over het optreden van de scheidsrechter. Het was een rommelige fase in de wedstrijd, waarin beide teams verdedigend excelleerden, maar het aanvalsspel te pover was. Zoals zo vaak gaf DOS niet op. De laatste tien minuten van de wedstrijd brachten ze het verschil nog terug tot twee punten, maar dichterbij kwamen de Westbroekers helaas niet.

Aanstaande zaterdag reist DOS af naar Leek (bij Groningen) voor de wedstrijd tegen OWK. De wedstrijd begint om 20.05 uur.

Doelpuntenmakers: Robin de Rooij 4, Bas de Jong 3, Mathijs de Rooij 3, Linda Nap 2, Tim Nap 1, Annick Stokhof 1, Marjolein van Zijtveld 1 en Lisa Rademakers 1.