DOS verliest ongelukkig laatste thuiswedstrijd van Sparta.

DOS moest in haar laatste thuiswedstrijd aantreden tegen de niet verwachte koploper Sparta Zwolle. Ondanks het verlies van vorige week, was handhaving in de Hoofdklasse al een feit en ging deze wedstrijd voor DOS (W) eigenlijk om de keizersbaard. Toch wilde het team van coaches Hazendonk en Mahadew Missier het eigen thuispubliek nog éénmaal vermaken.

DOS startte dan ook voortvarend met snel en goed korfbal en liep al gauw uit naar een 6-2 voorsprong. Het scorend vermogen haperende soms, maar het was zeker geen onaantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken. Halverwege stond een 8-6 voorsprong op het scorebord.

Ook na de rust startte het team uit Westbroek goed. Tegen het einde van de wedstrijd viel DOS stil en liet zich toen toch nog onverwacht een beetje overlopen. Hierdoor kreeg het team niet wat het eigenlijk verdiende en nam de mogelijk onverwachte kampioen de 2 punten mee naar Zwolle (12-15).

Volgende week speelt DOS haar laatste wedstrijd uit tegen het inmiddels gedegradeerde Heerenveen.

De laatste thuiswedstrijd stond daarnaast ook in het teken van het vertrek van een aantal spelers(sters).

Doelpuntenmakers: Robin de Rooij 4, Linda Nap 3, Tim Nap 1, Tim Houtman 1, Mathijs de Rooij 1, Annick Stokhof 1, Marloes van Ettikhoven 1.