DOS verliest onnodig van Fiks

DOS had lange tijd het betere van het spel, maar trok toch uiteindelijk aan het kortste eind. In de laatste minuut scoorde Fiks de winnende treffer en bleven de beide punten in Oegstgeest.  

In de beginfase van de wedstrijd tastten beide ploegen elkaar een beetje af en kwam de wedstrijd moeizaam op gang. Fiks opende de score met twee doelpunten, maar DOS maakte snel weer gelijk. In het verloop van de eerste helft raakte DOS beter in de wedstrijd. Qua veldspel en scoringsmogelijkheden creëerde DOS duidelijk een overwicht, maar de afronding liet te wensen over. Het afstandsschot was ver onder de maat en ook vanaf de stip werd tot tweemaal toe gemist. Een zuinige 6-6 tussenstand was halverwege bereikt.

DOS kwam goed uit de kleedkamers en verzilverde nu wel de kansen. Bij een 7-10 tussenstand beloonde DOS zich voor het goede spel. Helaas lukte het niet om verder door te drukken en liet het Fiks toch weer dichterbij komen. Enerzijds doordat er verdedigend onvoldoende geconcentreerd werd gehandeld. Anderzijds doordat vooral het eerste aanvalsvak machteloos was. In de laatste fase van de wedstrijd liet DOS zo de wedstrijd uit haar handen glippen. Bij 20-19 kwam Fiks voor het eerst op voorsprong. Alhoewel DOS nog wel snel de gelijkmaker scoorde, was het slotakkoord voor Fiks.

Op dit niveau wordt het direct afgestraft wanneer de kansen niet worden afgerond. Waar een punt minimaal verdiend was, bleef DOS met lege handen achter. Laten we hopen dat DOS leergeld betaald en we dat terug zien in de twee wedstrijden deze week.

Vanavond (woensdagavond 28 september) speelt DOS thuis tegen Tempo. Aanvang 20.00 uur. Aanstaande zaterdag speelt DOS een uitwedstrijd tegen Sporting Delta in Dordrecht om 15.30 uur.

Doelpuntenmakers: Jeroen Groot 5, Floyd van Keulen 4, Bob Gerritsen 4, Robin de Rooij, Mathijs de Rooij, Annick Stokhof, Lisa Rademakers, Tim Nap, Marloes van Ettikhoven en Linda Nap allen 1.