DOS verliest van een trefzekerder SCO

Voor de laatste wedstrijd in dit kalenderjaar, moest DOS Westbroek afreizen naar Wolvega, waar SCO uit Oldeholtepade de korfbalscepter zwaait.

SCO is de verassende nummer 3 in deze competitie. Maar toch een club met grote ambities, die binnen enkele jaren weer op het hoogste niveau willen gaan acteren.

Bij DOS (nr.4) loopt het allemaal iets minder soepel en men zal deze avond toch aan de bak moeten om aansluiting te houden bij de top 4.

Zeker in de beginfase gaat de strijd weer gelijk op. Maar een SCO  heeft toch, over het algemeen, een betere rebound en kan blijven aanvallen. Het scoren loopt, zeker aan het eind van de eerste speelhelft, bij de tegenstander stukken beter. DOS lijkt daarentegen dit jaar met name in de in de breedte wat scorend vermogen te missen. Ruststand 16-9 in het voordeel van de thuisclub.

In de 2e helft is het allemaal wat rommelig en worden er aan de DOS zijde toch een paar doorloopballen gemist. DOS kan de opgelopen achterstand in de eerste speelhelft niet meer inhalen. Uiteindelijk is de conclusie dat SCO deze avond een maatje te groot is voor de hard werkende Westbroekers.

De komende weken is er geen korfbalcompetitie. DOS hervat op 13 januari 2024 de competitie met een thuiswedstrijd tegen de ongeslagen koploper Wageningen.

Doelpuntenmakers: Robin de Rooij 8, Tim Nap 3, Mathijs de Rooij 3, Linda Nap 2, Annick Stokhof 2, Tim Houtman 1, Floyd van Keulen 1.