DOS verliest van koploper

Tegen titelkandidaat HKC in Hardinxveld liep DOS tegen de eerste nederlaag aan in de competitie.

HKC kwam goed en fel uit de startblokken. Dit in tegenstelling tot DOS dat in de beginperiode teveel ontzag had voor de koploper in de poule. Binnen een kwartier was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld en keek DOS tegen een 13-2 achterstand aan.
Hierna gooiden de Westbroekers alle schroom van zich af en ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd. Bij rust has DOS de achterstand verkleind tot 15-8.

Na rust had DOS langere tijd zelfs het betere van het spel dat tot duidelijke irritatie bij HKC leidde. HKC had geluk dat Mabel Havelaar (die twee seizoenen geleden nog schitterde in de League bij PKC) haar team op sleeptouw nam en bijna in haar eentje er voor zorgde dat DOS niet echt dichterbij kon komen. Het lukte DOS niet om het verschil kleiner te maken dan 6 doelpunten verschil. Tegen het einde van de wedstrijd was het toch HKC dat de voorsprong iets kon vergroten naar een wat geflatteerde 30-20 eindstand.
Een terechte nederlaag tegen het sterrenensemble van HKC. Als DOS lering trekt uit de slechte start en vertrouwen kweekt uit de periode daarna, dan geeft dat vertrouwen voor de komende wedstrijden.

Aanstaande zaterdag speelt DOS weer eens een thuis in Westbroek. De wedstrijd tegen Oranje Wit begint al om 15.00 uur.

Doelpuntenmakers: Bas de Jong 5, Robin de Rooij 5, Mathijs de Rooij 4, Annick Stokhof 2, Amber de Jong 2, Tim Nap 1 en Linda Nap 1.