DOS verliest van Wit Blauw

Na een onderbreking van twee weken startte zaterdag de zaalcompetitie aan de laatste vijf wedstrijden. DOS reisde af naar Kampen voor het treffen tegen Wit Blauw. Het lukte helaas niet om de punten mee terug te nemen naar Westbroek.

 Eerder dit seizoen, eindigde de thuiswedstrijd tegen Wit Blauw in een 25-25 gelijkspel, waarin DOS langere tijd het betere van het spel had. Zaterdag in Kampen was het veldspel van de Westbroekers ook prima verzorgd, maar lag het probleem meer in de afronding. Meer specifieker, het 1e aanvalsvak had moeite de korf te vinden. In dergelijke situaties wordt het erg lastig om een goed resultaat neer te zetten.

Na een goede start en een 3-5 voorsprong lukte het DOS dan ook niet om de voorsprong vast te houden. Wit Blauw maakte goed gebruik van de mogelijkheden en haalde DOS in. Bij rust was het verschil miniem, met een 11-10 achterstand en was er nog van alles mogelijk.

De tweede helft veranderde er weinig in het spelbeeld. Wit Blauw breidde de voorsprong iets uit, maar kon niet echt loskomen van de taaie Westbroekers die verdedigend de zaakjes goed voor elkaar had. Halverwege de tweede helft was er bij 14-11 een lange doelpuntloze periode. Na het inbrengen van enkele wissels was het uiteindelijk de thuisploeg die als eerste scoorde en snel uitliep naar 17-12. DOS probeerde nog van alles in de slotfase, maar het geslagen gat was te groot om nog te overbruggen. De Westbroekers kwamen met een 19-17 eindstand nog wel erg dichtbij.

Als beide vakken met scherp afronden moet er zaterdag een beter resultaat te behalen zijn . Aan de gecreëerde kansen ligt het in ieder geval niet!

Aanstaande zaterdag ontvangt DOS buurtgenoot Nova uit Bilthoven. De wedstrijd in De Vierstee begint om 20.40 uur.

Doelpuntenmakers: Robin de Rooij 6, Mathijs de Rooij 4, Bas de Jong 4, Linda Nap 2 en Amber de Jong 1.