DOS verslaat voor tweede maal koploper!

In de laatste competitiewedstrijd in de Overgangsklasse stond er niets meer op het spel voor beide teams. De Meervogels was al kampioen en DOS had zich al gehandhaafd. Na twee opvolgende kampioenschappen een prima resultaat voor de Westbroekers!

DOS 2 pakt punt in slotfase
Voor de wedstrijd van DOS 1, speelde DOS 2 dat één punt nodig had voor handhaving. Na een matige eerste helft, waarbij DOS bij rust tegen een achterstand van vijf punten aankeek, kwam het team in het tweede deel van de wedstrijd fantastisch terug. In de allerlaatste minuut scoorde Frank Dijkstra vanaf de stip de gelijkmaker en werd de zesde plek veilig gesteld. Na deze geweldige apotheose mochten de standaardteams aan hun wedstrijd beginnen.

Gelijk opgaand voor rust
De Meervogels wilden voor het thuispubliek laten zien dat zij de terechte kampioen zijn. De laatste nederlaag was in januari tegen DOS, maar daarna zorgden zes overwinningen op rij voor de titel. Na het bosje bloemen van aanvoerder Tim Nap aan zijn collega begonnen beide teams aan de wedstrijd. Al snel bleek dat het vizier bij de thuisclub niet 100% op scherp stond. DOS speelde het slim in de verdediging en pakte na tien minuten voor het eerst een twee punten voorsprong bij 3-5. Enkele slordigheden bij DOS bracht de thuisploeg bij 6-6 weer op gelijke hoogte. De wedstrijd ging op en neer. Richting het rustsignaal was het weer De Meervogels dat beter in de wedstrijd kwam. Halverwege hadden zij dan ook een kleine 11-9 voorsprong.

DOS scherp uit de kleedkamers
De eerste periode na rust was het DOS dat een -zo bleek later beslissend- gat sloeg. De Westbroekers scoorden binnen vijf minuten vijf maal op rij en draaiden de rollen helemaal om. Het werd een leuke tweede helft waarin DOS de voorsprong niet meer uit handen gaf. Dichterbij dan twee doelpunten kwam de thuisploeg niet. De overwinning van 20-22 was dan ook verdiend. Hiermee is DOS de enige ploeg die vier punten afsnoept van de kampioen.
De vraag is of er voor DOS dan niet meer in had gezeten dan een plek in de middenmoot? Misschien wel, maar dan zal er minder wisselvallig moeten worden gepresteerd. Met de opgedane ervaring van dit seizoen is dat een mooie uitdaging voor de volgende jaargang.

Doelpuntenmakers: Mathijs de Rooij 6, Bas de Jong 5, Tim Nap 3, Anouk van Brenk 3, Lisa Rademakers 2, Robin de Rooij 1, Linda Nap 1 en Leslie Barneveld 1.

Volgende week start de voorbereiding op de veldcompetitie weer. DOS komt daar uit in de Hoofdklasse. Na enkele weken trainen en oefenwedstrijden word de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen koploper Deetos/Snel in Dordrecht.