DOS versterkt zich vooral met regionale talenten

Voor komend seizoen heeft DOS zich weten te versterken met enkele talentvolle spelers. Door het vertrek van een aantal spelers, kent de selectie volgend seizoen meerdere nieuwe gezichten. Hieronder stellen de nieuwe spelers in de selectie zich voor.

Annelotte Bijlsma woont in Driebergen en is 20 jaar. Afgelopen seizoen speelde Annelotte in Dalto 2 in de Reserve Korfballeague.
“Hoi, ik ben Annelotte en kom vanaf volgend seizoen bij DOS spelen. Hiervoor heb ik vanaf de welpjes altijd bij Dalto gespeeld. Daarnaast studeer ik biologie aan de universiteit Utrecht.
De sfeer bij DOS sprak me erg aan, en daarnaast ook het spelen op een leuk niveau in de hoofdklasse. Ik kijk er naar uit komend seizoen bij DOS te gaan korfballen”.

Hannah Flessner komt over van Nova. Hoewel Hannah pas 19 jaar is, heeft zij al enkele jaren ervaring in de seniorenselectie van Nova. Wij volgen Hannah al sinds vorig seizoen, geeft Wilco de Rooij van de TC aan. Vorig jaar raakte Hannah net voor de zomer zwaar geblesseerd en ging de overstap niet door.

Hannah woont in De Bilt en zit op de Sportacademie Amersfoort. Ze zit nu in het 3e jaar van het profiel sport bewegen en gezondheid en is daarnaast ook bezig met sportmassage.
Hannah zegt zelf over haar overgang: “Ik zit al sinds mijn 4e op korfbal bij Nova en voor aankomend seizoen heb ik ervoor gekozen om naar DOS te gaan, om hier stappen te gaan maken. De afgelopen keren dat ik bij DOS ben geweest, werd ik super goed ontvangen en de sfeer ontbrak zeker niet!
Ik kijk ernaar uit hier aankomend jaar te gaan spelen!”

Een jaartje jonger is Esmee van der Vaart. Zij komt oorspronkelijk uit de eigen jeugdopleiding van DOS, maar heeft de laatste seizoenen op hoog niveau bij Dalto in de A-jeugd gespeeld. De Rooij geeft aan het extra leuk te vinden dat een oud DOS lid weer terugkeert.
Esmee: “Ik studeer History aan de universiteit van Utrecht. Ik heb besloten om weer terug te komen naar DOS, omdat ik denk dat ik hier veel zal kunnen leren en groeien van de coaches en de spelers van het 1e.
En ook natuurlijk omdat het lekker dichtbij is. Het is een mooi hoog niveau”.

Ook uit de eigen jeugdopleiding komt Amber de Jong, die na twee jaar te hebben gemidweekt, volgend seizoen weer in de selectie gaat spelen.
Amber is 22 jaar en heeft al enkele seizoenen ervaring in DOS 1. We zijn blij dat zij weer terugkeert in de selectie!

De laatste nieuweling in de selectie bij de dames is Carlijn Bakker. Carlijn is 30 jaar en heeft hiervoor bij ROHDA en AWDTV gespeeld. Carlijn zegt van zichzelf:
“Ik ben graag actief bezig. Ik heb een half jaar rondgereisd in Nieuw Zeeland. Wat een fantastisch mooi land! Nu ik weer terug ben probeer ik het vele buiten zijn erin te houden, nog steeds wandel, fiets, kitesurf en klim ik het liefst zo veel mogelijk. Daarnaast werk ik nu als outdoorinstructeur in de Ardennen en begeleid ik buitenactiviteiten zoals klimmen, abseilen en mountainbiken.
Het korfballen trekt toch weer en het dynamische spel van DOS heeft me na een training enthousiast gemaakt. Het lijkt me leuk om weer eens een seizoen lang vol te knallen”.

Bij de mannen zijn er twee versterkingen.
Allereerst Chris Prent van AWDTV. De 18-jarige inwoner van Almere speelde dit seizoen in de A1 in de Overgangsklasse/Hoofdklasse.
Chris: “Ik begin in september aan de hbo-opleiding Logistics Management. Ik maak de overstap naar DOS, omdat ik denk dat dit getalenteerde team met ambitieuze coaches het beste is voor mijn
ontwikkeling als korfballer”

Bram Spruitenburg (19) korfbalde bij MIA uit Amersfoort. Daar speelde hij vanaf de F5 tot en met de selectie.
Bram: “Naast het korfballen studeer ik aan de Windesheim in Zwolle, waar ik de opleiding Human Resource Management volg. Vanaf volgend jaar begin ik daarnaast aan de opleiding tot leraar economie.
Een goed gesprek, de sportieve uitdaging in de Hoofdklasse, en natuurlijk de prachtige molen naast het veld hebben mij weten te overtuigen om mij komend seizoen aan deze club te binden.
Ik heb er zin in en kijk uit naar komend seizoen!”

foto: Gertrude de Vries

Allemaal van harte welkom bij DOS!
De technische staf is blij met alle spelers en kijkt uit naar het nieuwe seizoen.
We wensen jullie een mooie korfbaltijd toe bij onze club!