DOS weet in laatste thuiswedstrijd niet te winnen van titelkandidaat SCO (11-13) 20-24

DOS speelde afgelopen weekend haar laatste thuiswedstrijd in de zaal tegen titelkandidaat KV SCO uit Oldeholtpade (Fr). DOS speelde om de keizersbaard en hoopt met een 4e plek, best of the rest te worden. Voor KV SCO stond er veel meer op het spel. De ploeg uit Friesland moest winnen van DOS om volgende week  in haar laatste wedstrijd, tegen koploper FIKS, met een ruime winst alsnog het kampioenschap binnen te halen.

In Friesland verloren de Westbroekers kansloos met 30-20, maar dat was ruim voor de goede periode van na de winterstop. Dus de verwachting was dat DOS zich dit keer beter kon weren.

En die verwachtingen werden ruimschoots waar gemaakt. DOS speelde een goede en degelijke wedstrijd maar kwam gewoonweg een klein tandje te kort om nog voor een verrassing te zorgen. Men was de gehele wedstrijd druk om een kleine achterstand weg te werken. Maar telkens als SCO weer was bijgehaald dan liepen de Friezen weer uit.

De laatste paar minuten was de energie een beetje op bij DOS en liep SCO uit naar een verdiende eindstand van 20-24.

Aanstaande zaterdag is de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie. DOS treft dan om 20.30 uur in en tegen Wageningen dat één plaats hoger staat op de ranglijst.

Doelpuntenmakers: Jeffrey Vlietstra 6, Tim Nap 4, Robin de Rooij 3, Lisa Rademakers 2, Matthijs de Rooij 2, Tim Houtman 2, Marloes van Ettikhoven 1.